04 septiembre 2022

FORN SOLAR - BROWNIES - 2a Prova

Ingredients (21 magdalenes normals i 8 magdalenes petitones pel forn solar):
- 21 capsules de paper per magdalenes
- 8 motles petitons d'alumini
- 3 ous
- 225 g sucre
- 100 ml oli d'oliva
- 180 g farina fluixa
- 40 g cacau en pols 100% pur
- 1 culleradeta de sucre de vainilla
- 8g llevadura química "El Canario" (1/2 sobre)
- 120 ml llet ametlla sense sucre
- sucre en pols per decorar

Preparació:
1.- Preparar i mesurar tots els ingredients.
2.- Batre el sucre amb l'oli i els ous, un a un, fins que quedin ben mesclats.
3.- Porgar la farina amb la llevadura  i la vainilla sobre la mescla i remena amb una espàtula.
4.- Porgar el cacau sobre la mescla i remena amb una espàtula.
5.- A continuació aboca la llet sobre la mescla i remena un altre pic fins que la pasta quedi ben homogènia.
6.- Finalment reparteix la pasta dins les càpsules fins 2/3 parts de la càpsula.
7.- Enforna les cupcakes durant 20 min a 180 ºC si fos en forn elèctric. 
8.- En haver refredat s'ensucren

Consell
Hi ha gent que té por de cuinar amb alumini , els recipients o el paper per fer o conservar menjar sol estar tractat per poder cuinar.  El que és recomanable és NO utilitzar àcids per cuinar per si reaccionen amb l'Alumni com : Vinagre té àcid acètic o Llimona té àcid cítric, però són àcids febles que podem menjar i estan en poca quantitat per exemple en unes gotes de llimona o raig de vinagre i per tant la reacció amb alumini no és igual d'efectiva que amb àcids forts no comestibles

Cocció 2a Prova:
- Hem enfornat els brownies a les 13h , avui no fa vent i no hi ha niguls i el forn està a un lloc on sempre hi ha sol a les hores punta de sol. 
- Hem tapat i deixat la tapadora reflectant amb un angle de devers 60°
- A les 14:10h hem anat a veure el forn i com sempre estar entelada la tapadora transparent degut a la condensació dels vapors de la cocció, per ventura aniria bé un foradet petit per sortir vapors que se pogues tapar i destapar segons la recepta.
- He obert el forn malgrat no  convé amb els bescuits o coques de pujar , per veure com anava i els brownies havien pujat un poc...!!! He aixugat l'aigua de condensaci, he tapat i he inserit un termometre digital de cuina, que quan he partit en no res ja ha pujat a 50°C i seguía pujant a bon ritme .
- A les 15:30h hem tret els brownies del forn perquè estava ennigulat. Tornava haver una mica de condensació i el termometre marcava prop 60°C segurament abans dels núvols devia estar a més temperatura. 
- Evidentment no s'han cuit del tot per dins però per fora si, havien pujat i tenien bimbolles , eren semblants a mini Culants o flams xocolata.
- Les hem acabat de coure al forn elèctric  180°C durant 5 min

Brownies normals cuits al forn elèctric  (Durant 15 minuts a 180°C)
Agraïments:
Forn Solar fabricat per alumnat de 3r ESO del IES Binissalem del curs 2020-21