18 septiembre 2022

GALLETES DE COGOMBRE I XOCOLATA

Galletes per berenar a sa feina

Ingredients (30-40 unitats):
250 g farina fluixa
1/2 cullereta cafè de sal
1/2 cullereta cafè de bicarbonat de 
sodi
1/2 culleredeta cafè de canyella en pols
1 cullereta cafè de sucre de vainilla
5 cullerades soperes de mantequilla blanda
200g sucre
1 ou
75 ml nata o iogurt
150 g cogombre o carabassó capolat
150 g de "chips" de xocolata
Preparació:
1- Dins un ribell gros posam el sucre i la mantequilla i batem fins que queda homogeni i esponjòs. 
2- En un altre ribell pesam la farina i afegim la sal, el bicarbonat de sodi, la canyella i la vainilla
3- Dins el ribell gran hi afegim un ou, la nata o el iogurt i el cogombre o carabasso capolat i remenam fins que queda homogeni. 
4- Hi afegim el contingut del ribell petit amb la farina, ...etc i remenam fins que queda una pasta compacta. 
5- Hi afegim els chips de xocolata i remena.. 
6- Encenem el forn a 180°C perquè estigui ben calent a l'hora d'enfornar. 
7- En una llauna de forn hi posam paper de forn o paper sulfuritzat o encerat i posam a sobre amb una cullera muntets de pasta ben separat uns dels altres perquè en coure s'escamparam i agafaran la forma de galleta plana. 
8- Enfornar en mig del forn a 180°C durant 15 minuts. 
9- En treure del forn les desferram del paper amb una espàtula i les  posam sobre una reixeta metàl•lica perquè refredin sense agafar humitat. 
10- En ser ben fredes les guardam dins una capsa metàl•lica o un pot hermètic. 
Resultat:
Surten unes galletes entre mendritxos, pa de pessic i galleta . Són suaus i fàcils de menjar.