02 octubre 2022

GALLETES D'OLI GRUIXADES PER TREMPAR

Ingredients 46-50 unitats:
600g farina fluixa
225 ml aigua mineral tèbia
150 ml oli d'oliva
25 g llevadura fresca de pa
sal
Preparació:
1- Fondre la llevadura esflorada dins l'aigua tèbia.
2- Posar la farina i la sal dins un ribell fent un clot. 
3- Afegir l'oli i la llevadura dissolta dins el clot. 
4- Amb l'ajuda d'una cullerada ho mesclam bé fins que queda tot el líquid incorporat. 
5- Treure la pasta del ribell i pastar una estona fins que la pasta queda fina i se deferra de les mans.
6- Fer  bolles i aplanar uns 5 mm si les vols fines o 8 mm si les vols gruixades per poder xapar i trempar (amb oli d'oliva, vinagre i sal). 
7- Amb un motllo ovalat per tallar pasta, tallar les  galletes i deixar-les tovar 30 - 50 min col•locades sobre paper de forn sobre una llauna. 
8- Enfornar amb el forn calent a 150°C durant uns 50 minuts. 
9- En treure del forn posar sobre una reixeta per deixar que refredin. 
10- Guardar dins un pot hermètic.