02 octubre 2022

GALLETES D'OLI AMB PIPES

Ingredients 50-60  unitats:
600g farina fluixa
250 ml aigua mineral tèbia
150 ml oli d'oliva
25 g llevadura fresca de pa
50 g pipes pelades
5 g sal
Preparació:
1- Fondre la llevadura esflorada dins un poc de l'aigua tèbia.
2- Posar la farina i la sal dins un ribell fent un clot. 
3- Afegir l'oli, la resta de l'aigua tèbia i la llevadura dissolta dins el clot. 
4- Amb l'ajuda d'una cullerada ho mesclam bé fins que queda tot el líquid incorporat. Deixar tovar 30 minuts 
5- Treure la pasta del ribell, afegir les pipes  i pastar una estona fins que la pasta queda fina i se deferra de les mans.
6- Fer  bolles i aplanar uns 5 mm si les vols fines o 8 mm si les vols gruixades per quan siguin cuites poder xapar i trempar (amb oli d'oliva, vinagre i sal). 
7- Amb un motllo ovalat per tallar pasta, tallar les  galletes i deixar-les tovar 30 - 50 min col•locades sobre paper de forn sobre una llauna. 
8- Enfornar amb el forn calent a 150°C durant uns 50 minuts. 
9- En treure del forn posar sobre una reixeta per deixar que refredin. 
10- Guardar dins un pot hermètic.