02 octubre 2022

GALLETES D'OLI SENSE GLUTEN (1a Prova)

No han sortit bé. Han quedat com mini barretons cruixents per fora i amb molla de pa per dins. 
Una causa haver enfornat amb el forn calent com habitualment se fa amb les coses amb farina de blat (trigo) , però no és el mateix fer servir farina sense gluten. Potser és millor enfornar amb el forn fred i anar pujant temperatura i crec que també posar un recipient de forn amb aigua per donar humitat per fora. 
Ingredients 34 unitats:
200 g farina d'arròs
100 g  fècula de patata
180 ml aigua mineral tèbia
50 ml oli d'oliva
25 g llevadura fresca
15 g psyllium husk (plantago ovata)
2 g agar-agar
sal

Preparació:
1- Fondre la llevadura esflorada dins l'aigua tèbia.
2- Posar la farina i la sal dins un ribell fent un clot. 
3- Afegir l'oli i la llevadura dissolta dins el clot. 
4- Amb l'ajuda d'una cullerada ho mesclam bé fins que queda tot el líquid incorporat. 
5- Treure la pasta del ribell i pastar una estona fins que la pasta queda fina i se deferra de les mans.
6- Fer  bolles i aplanar uns 5 mm si les vols fines o 8 mm si les vols gruixades per poder xapar i trempar (amb oli d'oliva, vinagre i sal). 
7- Amb un motllo ovalat per tallar pasta, tallar les  galletes i deixar-les tovar 30 - 50 min col•locades sobre paper de forn sobre una llauna. 
8- Enfornar amb el forn calent a 150°C durant uns 50 minuts. 
9- En treure del forn posar sobre una reixeta per deixar que refredin. 
10- Guardar dins un pot hermètic.