11 enero 2023

TORTELL REIS 2023

Tortell versionat amb més sucre i més  mantega que l'original dels Hermanos Torres del Restaurant Dos Cielos

Ingredients:
500 g farina força
150 g sucre
10 g sal
200 ml llet
20 llevadura fresca
15 g tarongina(agua azahar)
pell d'una taronja ratllada
pell d'una llimona ratllada
1 ou
130 g mantequilla
2 ous guatllara+1cullerada llet per pintar
carabassa confitada colors
taronja confitada
làmines ametlla
sucre perlat
1 figureta de rei i 1 fava

Preparació:
1.- Posam dins la batedora la farina, el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, la sal.
2.- A part dissolem la llevadura dins la llet tèbia, hi afegim l'aigua de tarongina.
3.- Ho afegim a la batedora i començam a remenar lentament, a part batem l'ou i l'afegim en dos pics sense deixar de remanar.
4.- Pujam la velocitat i afegim a poc a poc la mantega. seguirem remenant fins que quedi ben pastat.
5.- Ho tapam amb un padaç i ho deixam tovar dins la gelera durant 12 h.
6.- Farem 8 bolles d'uns 130 g i les disposarem a sobre una llauna amb paper vegetal formant un cercle pots fer servir un motlle de tallar galletes circular o un platet. En una bolla hi posam una figureta de rei i a una altra una fava però cada un embolicat amb paper d'alumini. 
7.- Ho deixarem tovar devers 1 hora a 50 ºC fins que ha duplicat el seu volum.
8.- Ho treurem i pintarem  amb ou batut amb un poc de llet (2 ouets de guatllara i una cullerada de llet), però cuidadosament perqué no se baixi i després decorarem  cada bolla amb carabassa de colors o taronja confitada, làmines d'ametlla i sucre perlat. 
9.- Ho enfornarem amb el forn calent a 200 º C devers 20 min. Si cal pots posar una palangana amb aigua al fons del forn perquè doni la humitat necessària.
10.- A més quantitat de pasta cal baixar la temperatura a 180 ºC i augmentar el temps de cocció.

11.- Ho treim del forn , el deixam refredar sobre una graella i el canviam a una palangana decorada amb un paper de blonda. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari