07 enero 2024

TORTELL REIS 2024

Tortell versionat amb més sucre i més  mantega que l'original dels Hermanos Torres del Restaurant Dos Cielos

Ingredients:
500 g farina força
150 g sucre
5 g sal
200 ml llet
10 ml tarongina(agua azahar)
pell de dues taronges ratllada
25 g llevadura fresca
1 ou batut 
120 g mantequilla
1 ou batut per pintar
carabassa confitada colors
taronja confitada
làmines ametlla
sucre perlat
1 figureta de rei i 1 fava

Preparació:
1.- Posam dins la batedora la farina, el sucre, la ratlladura de llimona i taronja, la sal.
2.- A part dissolem la llevadura dins la llet tèbia, hi afegim l'aigua de tarongina.
3.- Ho afegim a la batedora i començam a remenar lentament, a part batem l'ou i l'afegim en dos pics sense deixar de remanar.
4.- Pujam la velocitat i afegim a poc a poc la mantega. seguirem remenant fins que quedi ben pastat.
5.- Ho tapam amb un padaç i ho deixam tovar dins la gelera durant 12 h.
6.- Farem 6 bolles d'uns 175-180 g i les disposarem a sobre una llauna amb paper vegetal formant un cercle pots fer servir un motlle de tallar galletes circular o un tassó. En una bolla hi posam una figureta de rei i a una altra una fava però cada un embolicat amb paper d'alumini. 

7.- Ho deixarem tovar devers 1 hora a 40 ºC fins que ha duplicat el seu volum.
8.- Ho treurem i pintarem  amb ou batut però cuidadosament perqué no se baixi i després decorarem  cada bolla amb carabassa de colors o taronja confitada, làmines d'ametlla i sucre perlat. 
9.- Ho enfornarem amb el forn calent a 180 º C devers 20 min. Si cal pots posar una palangana amb aigua al fons del forn perquè doni la humitat necessària.
10.- A més quantitat de pasta cal baixar la temperatura a 180 ºC i augmentar el temps de cocció.
11.- Ho treim del forn , el deixam refredar sobre una graella i el canviam a una palangana decorada amb un paper de blonda i la corona.