Ingredients 4 pots:
302 g albercocs sense pinyol
388 g melicotó pelat i sense pinyol
690 g sucre
1 polsineu de pectina
alcohol pur de cuina o Ron Bacardi o Vodka
paper encerat o vegetal del de coure al forn
pots de vidre esterilitzats a més de 70ºC o acabats de treure del renta-vaixelles i ben eixuts
Preparació:
1 - Rentam la fruita i l'eixugam bé amb un pedaç de fil o cotó net .
2 - Pelam els melicotons, llevam el pinyol i tallam a trossos més petits.
3 - Tallam els albercocs, traiem el pinyol i tallam a trossos més petits .
4 - Pesam la fruita i després pesam el mateix pes de la fruita de sucre.
5 - Posam la fruita dins una cassola i la tapam amb el sucre i ho deixam macerar unes hores.
6- Posam a foc molt suau la cassola i ho coem durant uns 25-30 minuts.
7 - Ho capolam amb el passa purés o amb el colador cònic o "Chino".
8 - Una vegada capolat ho tornam posar al foc 20-25 minuts més.
9 - Tenim els pots de vidre i les seves tapadores preparats trabucats amb la boca per avall que estaran esterilitzats acabats de treure del renta-vaixelles a més de 70ºC i per més seguretat si vols les pots rebetjar o remullar per dins amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka i deixar de totes formes trabucats sobre un pedaç net de fil de cotó perquè han d'estar ben eixuts abans d'omplir.
10 - També tenim preparats dins un platet discs de paper encerat o vegetal (del tamanys de la boca o del coll del pot de vidre) en remull amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka.
11 - Omplim amb l'ajuda d'un embut per omplir pots amb la melmelada en calent sense fer regalims i amb les voreres del pot ben netes (si cal les voreres és fan netes amb un paper de cuina banyat amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka).
12 - Una vegada ple se posa a sobre la boca o coll del pot un o dos discs del paper que tenim preparat banyat amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka i tapam ben fort .
13 - Sobre un pedaç de fil de cotó net posarem els pots trabucats cap avall sobre la tapadora i els deixarem refredar així abans de girar per etiquetar i guardar.
14 - Probablement se conservarà bastant temps però és recomanable consumir-la en 1 o 2 mesos i en obri el pot per menjar , llevar el paper i desar dins la gelera fins a haver-lo consumit del tot.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari