30 julio 2023

MELMELADA DE MELICOTÓ I ALBERCOC

 


    

            Ingredients 4 pots: 

            302 g albercocs sense pinyol

            388 g melicotó pelat i sense pinyol

            690 g sucre

            1 polsineu de pectina

            alcohol pur de cuina o Ron Bacardi o Vodka

            paper encerat o vegetal del de coure al forn

            pots de vidre esterilitzats a més de 70ºC o acabats de treure del renta-vaixelles i ben eixuts


            Preparació: 

            1 - Rentam la fruita i l'eixugam bé amb un pedaç de fil o cotó net .

            2 - Pelam els melicotons,  llevam el pinyol i tallam a trossos més  petits.

            3 - Tallam els albercocs,  traiem el pinyol i tallam a trossos més petits .

            4 -  Pesam la fruita i després pesam el mateix pes de la fruita de sucre.

            5 - Posam la fruita dins una cassola i la tapam amb el sucre i ho deixam macerar unes hores.

            6- Posam a foc molt suau la cassola i ho coem durant uns 25-30 minuts.

            7 - Ho capolam amb el passa purés o amb el colador cònic o "Chino".


               8 - Una vegada capolat ho tornam posar al foc 20-25 minuts més.

                9 - Tenim els pots de vidre i les seves tapadores preparats trabucats amb la boca per avall que estaran esterilitzats  acabats de treure del renta-vaixelles  a més de 70ºC i per més seguretat si vols les pots rebetjar o remullar per dins amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka i deixar de totes formes trabucats sobre un pedaç net de fil de cotó perquè han d'estar ben eixuts abans d'omplir. 

            10 - També tenim preparats dins un platet discs de paper encerat o vegetal (del tamanys de la boca o del coll del pot de vidre) en remull amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka.

            11 - Omplim amb l'ajuda  d'un embut per omplir pots amb la melmelada en calent sense fer regalims i amb les voreres del pot ben netes (si cal les voreres és fan netes amb un paper de cuina banyat amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka). 

            12 - Una vegada ple se posa a sobre la boca o coll del pot un o dos discs del paper que tenim preparat banyat amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka i tapam ben fort . 

            13 - Sobre un pedaç de fil de cotó net posarem els pots trabucats cap avall sobre la tapadora i els deixarem refredar així abans  de girar per etiquetar i guardar.

            14 - Probablement se conservarà bastant temps però és recomanable consumir-la en 1 o 2 mesos i en obri el pot  per menjar , llevar el paper i desar dins la gelera fins a haver-lo consumit del tot.