05 agosto 2023

COCA MINUTERA O AMB CROSTETA



Ingredients:
3 ous (172g)
172 g sucre
86 g farina fluixa
1 culleradeta de vainilla
Mantequilla per untar el motllo

Preparació:
1- Se pesen tots els ingredients. 
2- Se posa el sucre i la vainilla dins un bol. 
3- Se separen els blancs dels vermells  dels ous, els vermells se posen dins el bol del sucre i els blancs dins un altre bol per pujar a punt de neu. 
4- Pujam els blancs a punt de neu. 
5- Mesclam els vermells amb el sucre i la vainilla i remenam amb una batedora elèctrica de varetes. 
6- Porgam la farina i l'afegim a la mescla de sucre, remenam i mesclam bé. 
7- Finalment posam la mescla dins el blanc d'ou a punt de neu i se mescla amb moviments envolvents per no baixar els blancs. 
8- A part,  prèviament untarem amb mantequilla  un motllo de 22 cm de diàmetre i li espolsarem farina. 
9- Finalment omplim el motllo i enfornam amb el forn prèviament calent a 180°C encés a dalt i abaix  durant uns 20-30 minuts fins que agafar color i al punxar amb una pua metàl•lica aqirsta surt neta. 
10- Deixar refredar un poc desmotllar i deixar acabar de refredar damunt una reixeta.