20 julio 2024

AMANIDA DE GAMBES I APIT

Ingredients 2 racions:
200 g gambes pelades congelades
mitja ceba blanca o una ceba petita
4 bastonets d'apit
un brot de fulles d'apit
vinagre d'arròs
mel
sal
pebre bo
oli d'oliva
Preparació:
1- Pelar i tallar la ceba a quadrets , posar-la en remull un ratet dins aigua fresca i amb un raig de vinagre per llevar l'excés de coentor. 
2- Rentar i llevar els fils als bastons d'apit i tallar a quadrets petits. 
3- Bullir les gambes en aigua en sal. 
4- Preparar una vinagreta:  dins un morter picar les fulles d'apit amb un poc de sal, afegir pebre bo, dues cullerades de vinagre , dues cullerades de mel i una cullerada d'oli d'oliva i remanar. 
5- Dins un bol posam les gambetes, l'apit a quadrets i la ceba prèviament degotada i ho trempam amb la vinagreta. 
6- S'ha de servir fresquet i es pot preparar amb antelació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari