01 agosto 2024

PATATES FREGIDES CRUIXENTS

Ingredients:
Patata vermella novella
Alls
Llorer
Oli d'oliva 

Preparació:
1- Rentar,  pelar i tallar les patates a bastonets. 
2- Posar en remull amb aigua i gel i canviar s'aigua i el gel un o dos pics.
3- Degotar les patates i acabar d'eixugar embolicades dins un pedaç de cotó. 
4- Preparar i rentar  un parell d'alls i estafair-los i  preparar també dues fulles de llorer. 
5- Posar una pella amb oli d'oliva abundant i posar-la al foc fort (placa inducció nre. 12) en tenir l'oli ben calent hi tiram les patates i remenam per  escampar bé les patates dins la pella. 
6- En uns 2 minuts baixam el foc suau- mitjà (placa inducció nre. 8) i tiram els alls i el llorer i  li tenim així fins que les patates es couen per dins i van perdent aigua i arriben a flotar, tarda devers uns 10 minuts.  
7- En aquest moment pujam el foc a mitjà-fort  (placa inducció nre. 10) per acabar de daurar les patates per defora. 
8- Amb una giradora treim les patates de l'oli i les posam sobre paper de cuina dins un plat  a fi que absorbeixi l'excés d'oli . 
9- Abans de servir les expolsarem de sal al gust. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari