09 noviembre 2025

CREMA PASTELERA




Ingredients: 
6 vermells d'ou
1 L llet sencera
95 g Maizena
200 g sucre
80 g mantequilla
sal 
canyella en branca
clovella llimona

Preparació: 
1. Mesuram i pesam els ingredients.

2. Mesclam el vermell d'ou amb el sucre, la sal  i  la Maizena  fins que torna blanquinós. 

3. Posam la llet a encalentir amb la clovella de llimona i la branca de canyella en començar el bull la retiram i la colam i la tornam a posar al foc  amb la mantequilla fins que bull i sa fon la mantequilla i retirar. 

4. Retirar una mica de llet calenta. 

5. Posar la resta de llet dins un cassó o "cazo". 

6. Afegir a la llet que hem retirat a la mescla de vermells sucre i Maizena a poc a poc i remenant tot el temps perquè no se tallin o coagulin els ous. 

7. Afegir aquesta mescla dins el cassó i posar a coure a foc mitjà-suau i remenant fent forma de vuit fins que torna espès. 

8. No sembla remenant que pugui tornar espès però al cap de poc temps i de cop torna espès com una crema , ho cous uns minuts més i ho retires del foc. 

9. Ho deixes refredar dins un recipient on l'hagis de guardar tapat amb film transparent que toqui la crema  i ho deixes refredar fins poder desar a la gelera i en esser freda ja es pot utilitzar per farcir els bunyols. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari