19 abril 2009

ALBERGÍNIES AMB FORMATGE MAONÈS

















Ingredients per a 1-2 persones:

1 albergínia grossa i prima
150 g de formatge maonès semicurat
2 vermells d'ou
3 tomàtigues de penjar
1 ceba petita
50 ml de brou de verdura
alfabeguera fresca
nou moscada
pebre bo
sal
oli d'oliva

Preparació:

1.- Rentam i tallam l'albergínia per llarg en llesques de 0,5 cm de gruix. Reservam els capolls que han sobrat tallats a daus. Untam amb oli d'oliva les rodanxes d'albergínia per les dues cares i les posam esteses sobre una placa de forn i les deixam torrar dins el forn a la part de a baix a 180ºC durant 15 minuts per una cara i les giram i les hi deixam 15 min més per l'altra cara. En estar les treim i les deixam refredar una mica.

2.- Ratllam el formatge i afegim els vermells d'ou , la nou moscada , el pebre bo i la sal al nostre gust després ho mesclam bé fins que quedi homogeni.

3.- Posam una cullerada de la mescla anterior sobre cada rodanxa d'albergínia, les enrodillam, les posam sobre una placa de forn i les enfornam 5 min.

4.- Pelam, rentam la ceba i la capolam ben fina. Rentam i capolam les tomàtigues amb la pell.

5.- A part dins una paella sofregirem el daus d'albergínia que haviem reservat amb una fulla de llorer i dos alls estafaiats en haverse afluixat la treim i la reservam.

6.- Dins el mateix oli i sofregim la ceba capolada fina fins que se redueix i afegim la tomàtiga i l'albergínia ho deixam coure un poc, afegim el brou i ho feim bullir uns 10 minuts fins que se redueix. Se passa la salsa per un colador per deixar-la fina i eliminar les pells i les llavors que hi puguin haver quedat.

7.- Se rectifica de sal, s'afegeix l'alfabeguera picada molt fina se reserven unes fulles per la presentació del plat .

8.- Se posa la salsa dins el plat i a sobre els rotllets d'albergínia adornats amb una fulla d'alfabeguera, se serveix ben calent.