19 abril 2009

DOLÇ DE SUCRE (Borstplaat)

Aquí teniu una de les receptes Holandeses proposades a la meva Tutoria de 2nD per a les Jornades Culturals de l'IES Binissalem dedicades a l'estudi de diferents Països, celebrades els dies 7 i 8 d'abril de 2009.



















Ingredients:

200 g de sucre
2-4 cullerades d'aigua
sucre de vainilla
aroma de llimona
cafè soluble dissolt en molt poca aigua, ha de ser molt fort
licor de taronja "Cointreau"
unes gotetes de colorent alimentari

Preparació:

1.- Encalentim el sucre amb l'aigua a foc suau dins una casserola fins que se dissol completament.
2.- Pujar el foc fins que bulli, deixar bullir la mescal durant uns minuts fins que se formin fils.
3.-LLevam la casserola del foc i afegim l'aroma que volguem i el colorant (pels de cafè o de vainilla no cal colorant)
4.- Remenar bé la mescal fins que se va posant espesa però abans que torni espesa posam la mescla sobre una placa untada d'oli i deixam que torni una mica forta.
5.- Tallam la mescla a quadrets o triangles amb un ganivet ben esmolat i amb una espàtula les desferram de la llauna.