19 abril 2009

BOLES DE JENGIBRE (Pepernoten)

Aquí teniu una de les receptes Holandeses proposades a la meva Tutoria de 2nD per a les Jornades Culturals de l'IES Binissalem dedicades a l'estudi de diferents Països, celebrades els dies 7 i 8 d'abril de 2009.



















Ingredients:

100g mantega(mantequilla) a punt de pomada
125 g de sucre
2 cullerades de cafè de especies de Speculaas
una polsina de sal
250 g de farina fluixa
1/2 sobre de llevat químic
2 cullerades soperes de llet
una mica de mantega per untar la llauna

Preparació:

1.- Mesclam la mantega amb el sucre, les especies de speculaas i la polsina de sal dins un ribell fent servir una batedora fins que tenguem una pasta cremosa.
2.- Mescalm el llevat amb la farina. Afegim poc a poc la farina dins la mescla del ribell i ferem servir les cullerades de llet necessaries per obtenir una pasta homogènia.
3.- Feim una bola la posam dins un pedaç blanc de fil i la desam reposar una estona (mínim 30 minuts i millor si són 12 hores) dins la gelera.
4.- Untam una llauna amb mantega. I una vegada que la pasta ha reposat feim boletes del tamany d'una "Canica" grossa les posam sobre la llauna separades entre sí i les pitjam amb el dit gros.
5.- Les enfornam amb el forn calent a 165ºC durant 15 minuts.