19 abril 2009

GALLETES DE JENGIBRE (Speculaas)

Aquí teniu una de les receptes Holandeses proposades a la meva Tutoria de 2nD per a les Jornades Culturals de l'IES Binissalem dedicades a l'estudi de diferents Països, celebrades els dies 7 i 8 d'abril de 2009.

















Especiès per Speculaas

Per fer els Speculaas se utilitza una mescla espècies especials. La mescla se prepara així:

3 cullerades de canyella en pols
1 cullerada de clavo en pols
1 cullerada de nou moscada en pols
1 cullerada de cilantro en pols
1 cullerada de jamaicas en pols
1 cullerada de cardamomo en pols
1 cullerada de jengibre en pols

Ingredients:

200 g de farina fluixa
1/2 sobre de llevat químic
2 cullerades de cafè d'espècies de Speculaas
una polsina de sal
125 g de sucre moreno
125 g de mantega (mantequilla)a punt de pomada
2 cullerades soperes de llet
ametlles picades o a llenques per decorar

Preparació:

1.- Mesclam la farina, el llevat, la sal, el sucre, les espècies i la mantega dins un ribell fent servir els dits.
2.- Afegim la llet i pastam un amica amb les mans fredes fins que tenim una pasta homogènia.
3.- Posam la pasta dins un pedaç blanc de fil i ho deixam dins la gelera un mínim 30 minuts i millor 12 hores.
4.- Untam una llauna amb mantega. I una vegada que la pasta ha reposat feim boletes del tamany d'una "Canica" grossa les posam sobre la llauna separades entre sí i les pitjam amb el dit gros i asobre hi posam l'ametlla picada per decorar.
5.- Les enfornam amb el forn calent a 165ºC durant 15 minuts.