19 abril 2009

PEIX TAPAT


















Aquest plat és invenció de la meva padrina Antònia. És el primer plat que va menjar la meva mare quan va anar a dinar per primer cop a casa del meu pare quan encara festejaven.
Ingredients:

1 kg de patates
1/2 kg de peix : rap, mussola, lluç, bacallà, peix roquer...etc, el que més t'agradi.
1 tomatiga de penjar
1 ceba petita
1 all estafaiat
1 fulla de llorer
brots de julivert
fulles petites d'enciam
olives farçides de pebre vermell
2 olives negres sense pinyol
pebres vermells torrats
1 llimona
1 cullerada de llet
3 cullerades d'oli d'oliva
1 vermell d'ou
sal
vinagre
oli d'oliva

Preparació:

1.- Primer de tot pelarem, rentarem i tallarem les patates a cantonets. Les bullirem fins que s'esflorin.
2.- Una vegada tenim les patates bullides fredes i degotades les aixafam bé. Farem un puré de patates amb el vermell d'ou, 2 cullerades d'oli, 1 cullerada de llet, el suc de mitja llimona i sal, ho remanam bé fins que quedi cremòs i ho reservam dins la gelera.
3.- Bullirem el peix que volguem amb la ceba , la tomàtiga, una fulla de llorer, un all estafaiat, dos brots de julivert i un raig d'oli , després ho deixarem degotar bé i l'esplugarem. El brou el pots aprofitar, si vols el pots congelar en ser fred dins un recipient de plàstic.
4.- Posarem el peix dins una palangana i el tremparem amb una cullerada d'oli, el suc de mitja llimona , sal i un esquitx de vinagre.
5.- Ho col·locarem de forma allargada dins la palangana i el taparem amb el puré, li donarem forma de peix i el decorarem amb les olives farçides, el pebre vermell. Posarem les olives negres com a ulls , uns brots de julivert com a boca i fulles d'enciam com a coa.
6.- S'ha de servir fred així que el desarem dins la gelera fins hora de menjar.

CONSELL: Aquest plat va molt bé per donar als infants que no les agrada massa el peix.