01 agosto 2009

GALLETES DE TONYINA per a Moixos















L'altre dia parlant amb unes amigues de les trastades i moneries que fan les meves "nenas" na Blanca(cusseta, gosseta)i na Iris(moixeta, gateta)me digueren "i a tu que t'agrada tant la cuina com és que encara no les has fet llepolies". "Uep" vaig pensar "i és veritat", així que aquest n'és el resultat:

















Ingredients:
65 g farina integral de blat
25 g farina de blat de les indis(Maizena)
45 g farina fluixa
1 llauna petita (56 g pes net)de tonyina al natural
10 g de brou granulat de peix
2 alls
2 cullerades de postre de julivert picat
1 ou
50 ml d'aigua tèbia


Preparació:
1.- Obrim la llauna de tonyina i la feim degotar bé dins un colador. Afegim l'ou i ho remenam bé.
2.-Fonem el brou granulat dins l'aigua tèbia i ho afegim a la mescla d'abans.
3.-Pesam les farines i les afegim poc a poc i remenat a la mescla, ho remenam bé fins que quedi homogeni i afegim els alls i el julivert tallat ben petit.
4.- Untam paper encerat amb oli i el posam sobre la llauna o llaunes de forn que siguin necessàries.
5.- Ficam la mescla dins una manega de pastisseria i feim cercles petits amb un forat al mig (com una moneda de devers 20 cèntims d'euro)que es trobin una mica separats, podreu omplir dues o tres llaunes.
6.- Ho enfornam a la part d'abaix del forn, amb el forn previament calent a 180ºC durant uns 40 minuts. Passat aquest temps les treim del forn, les desferram del paper i les deixam refredar prou bé, han de quedar dures.
7.- Una vegada ben fredes se posen dins una fiambrera i se poden conservar bé uns 4 o 5 dies

AQUESTES GALLETES MALGRAT EREN PER NA IRIS LA MOIXETA, NA BLANCA LA CUSSETA PER DESCOMPTAT QUE TAMBÉ EN MENJA TOT LI AGRADA FALTARIA MÉS. LES ENCANTEN A LES DUES, M'AGRADEN INCLÚS A MÍ...JEJEJE
.
.
.