Ingredients per a 3 o 4 persones:
1 cogombre
4 tomàtigues de pera ben madures
3 pebres tendres verds
1 ceba blanca petita
1 tasso i mig d'aigua (300 o 350 ml)
1 tassó de gel picat
3 o 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 o 2 cullerades de postre de sal
1 cullerda de postre de vinagre
3 o 4 llesques de pa pagès
3 o 4 tallades de formatge mahonès semicurat
Preparació:
1.- Dins la picadora posam les tomàtigues pelades i tallades a trossos, el cogombre pelat i tallat a rodanxes, els pebres sense llavors i tallats a bossins, la ceba pelada i a trossos, l'oli, la sal, el vinagre, l'aigua i el gel i se pica ben fi.
2.- La mescla picada se fa passar per un colador remenant amb una massa de morter, perquè quedi ben fina.
3.- Se serveix amb glaçons de gel , daus de formatge mahonès i crostons de pa pagès torrats (Per fer els crostons: les llesques de pa se tallen a daus i s'enfornen sobre una llauna de forn a 100ºC fins que tornen daurats i en estar fets se deixen refredar abans de servir)
Va molt bé pels dies d'estiu tan calorosos, que no tens gana però que tot el temps beuries. Bon profit...!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari