05 noviembre 2009

REFRESC DE GINGEBRE







Aquesta recepta és originaria de MALÍ i la vaig aprendre de fer per donar la benvinguda al meu tutorand malinès en Sega.












Ingredients:
2 arrels de gingebre fresca
suc de 8 llimones
aprox 500 g sucre
3 o 4 l d'aigua mineral
sucre de vainilla
rodanxes de llimona
fulles fresques d'herbassana

Preparació:

1.- Rentam i capolam les arrels de gingebre i les deixam en remull amb aigua fresca durant una estoneta.
2.- Després colam el gingebre amb un colador fi o amb un pedaç de cotó. Ho tornam adeixar en remull amb aigua i ho tornam a colar , ho farem tantes vegades com volguem, segons com volguem de fort el gust de gingebre a la beguda.
3.- Sucam les llimones, mesclam el suc amb l'aigua de gingebre , afegim sucre al gust aprox 125 g de sucre per cada litre d'aigua.
4.- Afegim una cullerada de sucre de vainilla i tot ho remanam bé, omplim ampolles de vidre o pitxers i ho posam a refrescar dins la gelera.
5.- Abans de servir hi posam rodanxesde llimona i fulles de herbassana fresques. A l'estiu si poden afegir també glaçons de gel.

CONSELL. És una beguda digestiva i que va bé per a l'afonia.