05 noviembre 2009

TARTA DE POMA


Ingredients:

1 làmina de pasta brisa fresca o congelada millor si ja du full de paper encerat
5 o 6 pomes Golden
1/2 llimona
clovella de llimona ratllada
50 g d'ametlla picada
150 g de sucre
5 o 6 ous
200-250 ml nata líquida
Melmelada d'albercoc.

Preparació:

1.- Posam la pasta amb el paper dins un motllo de voreres arrissades. Amb les puntes dels dits i les mans acomodam bé la pasta i retallam la pasta que sobresurt de les voreres.
2.- Picam amb una forqueta tota la base li escampam  la ametlla picada que evitarà que la base quedi humida.
3.- Pelam i picam la poma , hi afegim el suc de la mitja llimona perquè la poma no s'oxidi, hi afegim el sucre i la clovella de llimona ratllada (sense blanc sino li donarà gust amarg).
4.- Batem els ous i la nata, ho afegim poc a poc i remenant  la mescla. Tot ho abocam dins el motllo amb la pasta ho sacsam perquè se reperteixi bé la mescla per tot.
5.- Ho enfornarem amb el forn calent a uns 200ºC durant uns 30 minuts amb foc a dalt i abaix, després ho baixarem a 180ºC durant 20 minuts més però sols amb foc a la part d'abaix del forn.
6.- Ho deixam dins el forn fins que sigui tèbia i la pintam amb melemlada d'albercoc calenta.

SE POT MENJAR FREDA O CALENTA