24 agosto 2014

BAGELS (o PA PER BURGERS, O MAGRANETES)




Ingredients: 

250 ml nata líquida de cuinar 18% MG (per fer suero de "mantequilla" i "mantequilla", usar nata líquida per muntar 35% MG vamolt millor perquè té més % MG - matèria grassa)
1 cullerada de vinagre blanc (si uses nata de 18%MG o llet sencera per fer el suero si vols que tengui menys greix)
40 g sucre
25 g margarina vegetal
3 ous (1,5 per pintar i 1,5 per la pasta)
50 ml aigua tèbia
50 g llevadura fresca
500 g farina força
sal
oli d'oliva
Ajonjoli
llavors de Roella

Preparació: 

1.- En una batedora elèctrica de vas i varetes o un robot hi posam dins  la nata de muntar i la feim batre fins a muntar-la (si es de muntar) i seguirem batent fins que se separi la "mantequilla" i el suero.
En cas d'usar nata de cuinar o llet sencera caldrà posar-hi una cullerada de vinagre.
2.- Dissolem la llevadura dins l'aigua tèbia
3.- Una vegada tenim el suero i la "mantequilla" dins la mateixa batedora afegim la farina, un polsineu de sal, el sucre i la llevadura dissolta, 1, 5 d'ou batut i la margarina, ho batem bé fins que se forma una pasta que no s'aferra a les parets del bol.
4.- Unta un bol d'oli i amb ajuda d'oli a les mans fes una bolla amb la pasta i la deixarem tovar devers una  hora (60 min)
5.- Una vegada que ha tovat amb les mans untades d'oli tornam a pastar la massa i feim bolletes de devers 65 g que posarem sobre paper vegetal.
6.- Si volem bagels amb el dit ben untat d'oli farem un forat al mig de cada bolleta i les pintam amb ou batut. Si volem pa de burger deixam les bolletes talment però les pintam amb d'ou. Si volem magranetes deixam les bolletes talment sense pintar d'ou. Si vols pots espolsar-hi a sobre Ajonjoli o llavors de Roella. Ho deixarem tovar 30 min.
7.- Una vegada han tovat les bolles les enfornarem a 180 ºC dins el forn previament encalentit.