10 julio 2016

VERSIÓ LLIURE DE "CHILI CON CARNE" MEXICÀ





Ingredients:
300 g carn capolada de vedella i porc
sal 
pebre bo (pimienta negra)
oli d'oliva
200 o 250 ml aigua mineral o brou de carn
1 ceba blanca
100 g pebres vermells torrats i pelats (poden ser empotats)
100 g tomàtiga pelada i capolada (pot ser empotada)
200 g mongetes blanques cuites (poden ser empotades)
pebre verd blanc tendre cru tallat a tires (Opcional)
Les especies i les especies coents que més t'agradin, jo hi he posat aquestes una culleradeta o mitja culleradeta de les de cafè de cada espècie: 
nou moscada (nuez moscada)
clau d'olor (clavo de olor)
gingebre (jenjibre)
pebre de jamaica (pimienta de jamaica)
coriandre (cilantro)
cardamom (cardamomo)
pebre cirereta capolat (guindilla)
pasta de pebres coents (pasta de chiles)

Preparació: 
1.- Sofregirem la carn capolada amb un raig d'oli d'oliva generós, afegim sal i pebre bó i seguim remenant fins que queda daurada.
2.- Hi afegim ceba capolada o tallada daus petits i tornar remanar fins que s'ha reduit i afegim el pebre torrat capolat i la tomàtiga capolada i ho deixam coure uns minuts.
3- Afegim l'aigua mineral o brou de carn i  totes les especies capolades, remenam bé i ho deixam coure a foc baix uns minuts més i afegim les mongetes i ho deixam coure un poquet més i rectificam de sal.
4.- Ho servim dins un plat guapo decorat amb unes fulles d'Herbassana, per rebaixar la coentor de la boca i per fer-lo més lleuger, se por menjar acompanyant amb pebre verd blanc tendre cru tallat a tires (igual que fem per menjar paella). 
5.- Per beure a fi de calmar la coentor de la boca, va bé beure una copa de vi negre o cervesa. Amb una "Coronita"per exemple li donarà un aire més autèntic, més mexicà.