09 julio 2016

MUNTADETS DE CARN COENTA A L'ESTIL DE TACO MEXICÀ

Ingredients:
Per a la carn: 
400 g carn capolada de vedella i porc
sal 
pebre bo (pimienta negra)
oli d'oliva
100 ml aigua mineral
Les especies i les especies coents que més t'agradin, jo hi he posat aquestes una culleradeta o mitja culleradeta de les de cafè de cada espècie: 
nou moscada (nuez moscada)
clau d'olor (clavo de olor)
gingebre (jenjibre)
pebre de jamaica (pimienta de jamaica)
coriandre (cilantro)
cardamom (cardamomo)
pebre cirereta capolat (guindilla)
pasta de pebres coents (pasta de chiles)
Per acompanyar:
Verdura crua tallada a daus, se sol posar: 
ceba blanca
lletuga o enciam "iceberg"
tomàtiga "cor de bou"
formatge en pols o ratllat "parmesano"
pa de sègol (centeno) integral tipus "cracker"
tabasco

Preparació: 
1.- Sofregirem la carn capolada amb un raig d'oli d'oliva generós, afegim sal i pebre bó i seguim remenant fins que queda daurada. 
2.- Afegim l'aigua mineral i  totes les especies capolades, remenam bé i ho deixam coure a foc baix fins que l'aigua s'evapora del tot. 
3.- Talla tota la verdura a daus petits i prepareu per servir dins un plat que tingui departaments perquè cada un se posi la quantitat que vulgui. I també posa-hi el pa de sègol  i el formatge en pols o ratllat. I al mig la carn calenta.
4.- Per menjar-ho cada un se pot fer muntadets amb tot els ingredient i afegir tabasco si no ho troben prou coent, o també poden posar tots els ingredient dins un bol individual com si fos una amanida tèbia i acompanyar amb el pa. 
5.- Per beure a fi de calmar la coentor de la boca, va bé beure vi negre o cervesa. Amb una "Coronita" ha estat ben bo i li ha donat un aire més autèntic, més mexicà.