Contracta'm per un TALLER DE CUINA

Contracta'm per un TALLER DE CUINA
A la meva acadèmia Classes de Repàs ABC, a més de classes de reforç , també eventualment els caps de setmana faig tallers de cuina per nens, adolescents i principiants màxim de 8 a 10 participants. TRIA LA RECEPTA o la TÈCN ICA QUE VOLS APRENDRE...!!! i telefona'm 606326760.

domingo, 15 de enero de 2017

PASTES PEL TE O PEL CAFÈ

Ingredients per 1 o 2 kg:

Galletes de Te

650g farina fluixa
500g mantequilla
2 vermells d'ou
175 g sucre glaçe o en pols (sol dur midó com additiu)
sucre de vainilla
cireres verdes i vermelles
xocolata

Merengues

2 blancs d'ou
120g sucre en pols (sol dur midó com additiu)
2 culleradetes de Maizena

Preparació: 

Galletes de Te
Dins un ribell posarem la mantequilla a punt de pomada si cal treu-la de la gelera uns minuts abans perquè adopti la temperatura adequada. Hi afegirem el sucre en pols i el sucre de vainilla porgats i ho mesclarem ben bé. Afegirem el vermell d'ou i ho mesclarem fins que quedi uniforme.
Finalment afegirem la farina a poc a poc  porgant cada vegada a fi d'evitar que se formin grums i quedi ben homogènia.
Posarem la preparació dins una manega de pastisseria i sobre un paper vegetal o sobre una llauna anirem formant les figures allargades, redones o amb forma d'aro..etc. Abans d'enfornar les decoraem amb cireres confitades verrdes i vermelles o bé amb els  fruits secs que vulguis.
Les enfornam a 180 ºC durant uns 15 minuts  i 5 minuts a 200 ºC
Les deixarem refredar abans de banyar amb xocolata fondant  negre o blanc  (mínim  70% cacau) que haurem fus al microones a mitjana potència a intervals de 1 minut fins que s'hagi fus i les posarem sobre paper vegetal fins que el xocolata torni fort.
Si vols també pots fer servir l'aprimador i diferents figures de "corta-pastas" però en aquest cas convé que en tenir la pasta feta la desis reposar devers 30 minuts-1 hora dins la gelera embolicada dins un pedaç humit.

Merengues
Dins el ribell posam el blanc d'ou anat ben alerta que hi caigui gens de vermell perquè si no No pujarà bé. Amb una batedora de varetes les batrem a punt de neu fort.
Mesclarem el  sucre en pols i la Maizena i ho porgarem.
Sense deixar de batre anirem afegint el sucre amb la Maizena a cullerades de una en una i no n'afegirem d'altra fins que no estigui ben incorporada l'anterior.
Posarem aquest merengue dins una manega de pastisseria i sobre un paper vegetal anirem formant les figures  redones en forma de caramull.
Ho enfornarem a 65ºCdurant 4h-5h fins que siguin dures al tacte i se senti renou de buit

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari