01 mayo 2018

MELMELADA DE FRAULES

Ingredients:
1 kg fraules
800g sucre
2 cullerades agar-agar
Preparació:
1.- Rentam les fraules, les degotam bé i les aixugam sobre un pedaç de fil cotó.
2.- Les llevam el capoll i les tallam en quatre  trossos.
3.- Les possam dins una cassola que no s'aferri.  Les tapam amb el sucre i deixam reposar 1 o 2 hores.
4.- Posam al foc i deixam coure 20 min fins que s'afluixen.
5.- Se capolen les fraules amb el suc que han fet i se deixen bullir 20 minuts més.
6.- S'afegeixen 2 cullerades d'agar-agar i se deixa coure fins que torna espés al gust.
7.- A part tenim pots de vidre que tapin bé, prèviament estarilitzats i aixuts.
8.- Abocam la melmelada en calent dins els pots fins a dalt de tot deixant com a molt 2 mm sense omplir.
9.- A sobre la boca del pot ben ple hi posam un cercle de paper encerat banyat amb alcohol purissim (Etanol per fer licor sense aditius). Tapam el pot amb la seva tapadora i el capgiram fins que refreda.
10.- Aquesta melmelada se conserva un parell de mesos. En obrir el pot per menjar , se guarda dins la gelera fi s que s'acaba...que serà ben aviat...!!!