09 noviembre 2025

CREMA PASTELERA SENSE GLUTEN, SENSE LLET I SENSE BLANC D'OU

Recepta inventada amb IA

Ingredients:

  • 1L  de beguda vegetal de soja sense sucre

  • 180 g de sucre

  • 90 g de midó de blat de moro (Maizena)

  • rovells d’ou XL 

  • 1 culleradeta de sucre de vainilla 

  • clovella de taronja

  • 1 pessic de sal

  • Opcional: 40 g de margarina vegetal vegana  per donar més brillantor i suavitat.

Preparació:

  1. Escalfar la base
    Posa en un cassó la beguda vegetal, la clovella de taronja i la vainilla. Escalfa fins que estigui ben calenta però sense bullir. Cola  i Reserva.

  2. Barrejar els ingredients secs
    En un bol, barreja el sucre, el midó i la sal. Afegeix-hi els rovells i barreja fins obtenir una pasta llisa.

  3. Temperar
    Afegeix a poc a poc una mica del líquid calent a la mescla dels rovells, remenant sempre. Això evita que es coagulin.

  4. Tornar al cassó
    Aboca tota la mescla de nou al cassó amb la resta de beguda vegetal.

  5. Espessir
    Escalfa a foc mitjà-baix remenant constantment amb espàtula o varetes.
    Quan comenci a espessir, baixa el foc i continua remenant 1 minut per coure bé el midó.

  6. Acabat
    Si vols una crema més brillant i sedosa, afegeix la margarina o mantega al final, fora del foc, i remena fins integrar.

  7. Refredar correctament
    Posa la crema en un recipient.
    Tapa-la a pell (film tocant la superfície) perquè no faci crosta.
    Deixa refredar completament a la nevera almenys 2 hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari