Ingredients:
1L de beguda vegetal de soja sense sucre
180 g de sucre
90 g de midó de blat de moro (Maizena)
6 rovells d’ou XL
1 culleradeta de sucre de vainilla
clovella de taronja
1 pessic de sal
Opcional: 40 g de margarina vegetal vegana per donar més brillantor i suavitat.
Preparació:
Escalfar la base
Posa en un cassó la beguda vegetal, la clovella de taronja i la vainilla. Escalfa fins que estigui ben calenta però sense bullir. Cola i Reserva.Barrejar els ingredients secs
En un bol, barreja el sucre, el midó i la sal. Afegeix-hi els rovells i barreja fins obtenir una pasta llisa.Temperar
Afegeix a poc a poc una mica del líquid calent a la mescla dels rovells, remenant sempre. Això evita que es coagulin.Tornar al cassó
Aboca tota la mescla de nou al cassó amb la resta de beguda vegetal.Espessir
Escalfa a foc mitjà-baix remenant constantment amb espàtula o varetes.
Quan comenci a espessir, baixa el foc i continua remenant 1 minut per coure bé el midó.Acabat
Si vols una crema més brillant i sedosa, afegeix la margarina o mantega al final, fora del foc, i remena fins integrar.Refredar correctament
Posa la crema en un recipient.
Tapa-la a pell (film tocant la superfície) perquè no faci crosta.
Deixa refredar completament a la nevera almenys 2 hores.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari