01 noviembre 2025

PAELLA CEGA DE MARISC

Ingredients:
 (Per fer 2 o 3 paelles per dues racions)
400 g Calamarins a rodanxes o anelles
100 g Sèpia a quadrets
100 g Gamba pelada
100 g Llagostins pelats
150 g Xampinyons tallat a quartos
150 g Pastanagó
100 g Mongetes verdes congelades
1 Ceba blanca mitjana capolada
200 g Tomàtiga capolada Mutti
1 L Brou pollastre Aneto
Oli d'oliva
Saïm
Sal
Pebre bo
Safrá en pols
Arròs bomba (80g per ració)
Pebre vermell torrat en conserva (60g) 

Preparació:
1- Pelar, rentar, capolar i sofregir la ceba amb un bon raig d'oli d'oliva.
2- Afegir el pastanagó pelat, rentat i tallat a rodanxes i sofregir uns minuts
3- Afegir la sèpia i el calamar i sofregir uns minuts
4- Afegir la gamba i els llagostins  i sofregir uns minuts. 
5- Finalment afegir els xampinyons i les mongetes i sofregir uns minuts.
6- Afegir la tomàtiga capolada i posar sal i pebre bo al gust remenar i deixar sofregir. 
7- Finalment afegir el brou i deixar bullir uns minuts fins que tot està quasi cuit. 
8- Amb el "fondo" fet ja podem fer l'àrros. Sofregim l'arròs amb un poc de saïm i anam afegint brou i tallades fins que sigui cuit. Dissolem el safrà en pols en un cullerot de brou calent i li tiram i ho remenam. 
9- Finalment ho decoram amb pebre torrat i deixam estovar abans de servir. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari