05 julio 2016

COQUES DE PATATA DE VALLDEMOSSA (amb massa mare)


1a Prova: 4 juliol 2016 amb 160 g massa mare , no han pujat suficient. 




Ingredients per a 12 coquetes: 
500 g farina de força
350 g patata bullida
200 g sucre
75 g saïm
3 ous
125 ml aigua
50 ml oli d'oliva
160 g massa mare (o bé una nou de llevadura fresca premsada aprox. 25-50 g)

Preparació: 
1.- Pelar, rentar i tallar en quatre trossos cada patata, bullir-les amb abundant aigua uns 15 minuts.
2.- Deixar refredar i aixafar o capolar amb una batedora de braç,
3.- Fondre el saïm i deixar que refredi un poc.
4.- Posar dins un ribell la patata, la massa mare,  la farina i el sucre , fer un clot en mig  i posar-hi el saïm, l'oli,  l'aigua, i els ous, en aquest ordre.
5.- Mesclar bé amb una batedora de varetes, fins que queda ben fina.
6.- Ho deixarem dins el mateix ribell del que haurem fet les voreres netes i compost la pasta amb una mica d'oli d'oliva a fi que pugui tovar, tapat amb un pedaç de fil perquè pugui exhalar, ho deixarem tota la nit, fins que ha doblat el seu volum.
7.-  Farem 12 trossos de la pasta i farem bolletes que col·locarem sobre una llauna amb paper vegetal i ho deixarem tovar 1 o 2 hores més fins que tornen a doblar el seu volum.
8.- S'enfornaran 25-30 min amb el forn calent a 180º-200ºC a la part d'abaix , amb ventilador i encès sols abaix.