17 agosto 2025

POLLASTRE ROSTIT APTE PER MOIXETS

Ingredients:
2 cuixes de pollastre
3 brots de romaní
8 brots de farigola
6 fulles grosses d'alfabaguera
3 brots de julivert
2 pastanagons mitjancers
50 ml oli d'oliva
200 ml aigua mineral
Preparació:
1- Socorrarem les cuixes de pollastre amb un "soplete de cuina" o fogó de gas per eliminar restes de plomes i els restes de la pell groga de les potes del pollastre. Rentarem les cuixes. I reservam.
2- Dins una greixonera hi posarem l'alfabaguera, el julivert, la farigola i el romaní. 
3- Pelarem, rentarem i tallarem a rodanxes els pastanagons i ho afegirem a la greixonera. 
4- Posam les cuixes dins la greixonera amb la pell cap a dalt i hi tiram per damunt l'oli i l'aigua. 
5- Tapam la greixonera amb paper d'alumini o amb tapadora que pugui anar al forn. 
6- Amb el forn calent a 180°C ho enfornam durant 30 minuts, després ho treim i giram el pollastre tornam tapar i enfornam 30 minuts més, finalment ho treim tornam girar el pollastre i ho destapam i finalmemt enfornam 30 minuts més. 

10 agosto 2025

SALSA PESTO CASSOLANA


Ingredients:
60 g cantons d'ametlla crua
25 g pinyons
5 brots grossos d'alfabaguera fresca
sal
oli d'oliva 
pebre bo
2 cullerades formatge Parmesano en pols
2 cullerades llet 


Preparació:
1- Torrar per separat l'ametlla i els pinyons. 
2- Rentar I degotar bé l'alfabaguera, agafar sols les fulles i que siguin sanes. 
3- Picar tot junt amb un polsi de sal al morter en estar picat afegir un raig d'oli i la llet, rectificar de sal i pebre bo  o bé en picadora elèctrica però cal afegir un raig oli i la llet per picar millor, al final afegir sal i pebre bo al gust. 
4- En estar es posa en un recipient i es pot servir, millor si és fa amb ametlla i pinyos calents d'haver torrat i és consumeix al moment, perquè l'aroma que desprèn és espectacular

08 agosto 2025

GELAT DE MENTA I PAUPALEI LIGHT

Ingredients:
500 ml llet Asturiana 0,0
5 brots de Paupalei (Poleo menta)
2 brots de Menta (Menta Piperita) 
edulcorant líquid
colorant alimentari verd (opcional)
Màquina elèctrica de fer gelat 
Per decorar
nata
fideus xocolata
un brot de menta o paupalei
Preparació:
1- Rentar I degotar bé les herbes. 
2- Posar les herbes dins la llet per infusionar ,  encalentir al microones uns 5-7 minuts. 
3- Picar un poc les fulles per obtenir el color verd i colar. Si cal afegir un poc de colorant alimentari. 
4- Deixar refredar i després refrescar dins la gelera. 
5- En ser ben fresc afegir edulcorant líquid al gust i posar dins la màquina de fer gelat i esperar fins que estigui llest. 
6- Servir en una copa decorat amb nata, fideus xocolata i un brot de menta o paupalei. 


07 agosto 2025

CAKEPOPS XOCOLATA DE VAINILLA

Ingredients per 24 bolletes de 24g:
240 g coca o "bizcocho" vainilla
200 g mantega (mantequilla)
150 g sucre en pols
300 g xocolata fondant
escuradents decoratius de colors
fideus de colors
purpurina alimentària 
càpsules petites de magdalenes

Preparació:
1.- Esmicolam  la coca dins un bol
2.- En un bol apart preparam una "buttercream" mesclant la mantega (treta de la gelera prèviament i a punt de pomada) amb el sucre en pols usant una batedora de varetes.
3.- Mesclam la coca esmicolada amb la buttercream usant la batedora de varetes i ho tornam posar a la gelera.
4.- Una vegada sòlida feim bolles i les tornam posar a la gelera.
5.- Fonem el xocolata al microones però en tres torns i en cada torn banyarem amb xocolata 1/3 part de les bolles.
6.- Per banyar cada bolla de xocolata, agafam una forquilla per pinxam cada bolla, la banyam dins la xocolata, la degotam pegant copets una ma sobre l'altra i la deixam sobre una safata banyam en xocolata un escuradents de plàstic decoratiu, la pinxam  i l'hi espolsam fideus de colors.
7.- Omplim una safata i la posam a la nevera. En haver solidificat la xocolata hi  espolsarem purpurina alimentària i  posarem cada bolla dins una càpsula, col·locarem les bolles dins una capsa o safata decorativa.....les mantendrem dins la gelera fins hora de servir.

GREIXONERA DE BROSSAT I IOGUR

Ingredients:
200g brossat
1 iogur natural 
3 ous
20 g maizena
129 g sucre moreno
canyella
clovella de llimona ratllada
mantequilla per untar
un greixonera 18 cm de diàmetre
Preparació:
1- Mesclar tots els ingredients i remenar bé amb una cullera. 
2- Untar la greixonera amb mantequilla i farina i posar-hi la mescla. 
3- Enfornar amb el forn calent a 180°C I coure durant uns 45-60 minuts . 
4- En ser cuit deixar refredar i deixar dins la mateixa greixonera i refrescar a la gelera. 

ESPAGUETIS INTEGRALS AL PESTO

Ingredients:
Per bullir la pasta
225 g espaguetis integrals
3 litres d'aigua
alls pelats
bolles pebre bo
fulles de llorer
5 grans de clau, "clavo"
nou moscada ratllada
sal
raig d'oli d'oliva
Per trempar
oli d'oliva
salsa pesto cassolana (veure recepta)
llenques de formatge Parmesano

Preparació:
1- Posar a encalentir l'aigua , en bullir afegir la sal, el pebre bo, el clau, la nou moscada, els alls, el llorer i un raig d'oli.
2- Afegir la pasta integral i coure uns     9 -10 minuts colar sense passar per aigua. 
3- Servir calent afegir un raig d'oli , formatge Parmesano i la salsa Pesto. 

SALSA PESTO CASSOLANA VEGANA

Ingredients:
40 g cantons d'ametlla crua
20 pinyons
3 brots grossos d'alfabaguera fresca
sal
oli d'oliva 
pebre bo
Preparació:
1- Torrar per separat l'ametlla i els pinyons. 
2- Rentar I degotar bé l'alfabaguera, agafar sols les fulles i que siguin sanes. 
3- Picar tot junt amb un polsi de sal al morter en estar picat afegir un raig d'oli i rectificar de sal i pebre bo  o bé en picadora elèctrica però cal afegir un raig oli per picar millor, al final afegir sal i pebre bo al gust. 
4- En estar es posa en un recipient i es pot servir, millor si és fa amb ametlla i pinyos calents d'haver torrat i és consumeix al moment, perquè l'aroma que desprèn és espectacular. 

02 agosto 2025

PATATES FREGIDES TREMPADES (trempades després de fregir)

Ingredients:
Patates km 0
Pebre bord dolç
Pebre bord coent
Sal
Moraduix 
Alls
Llorer
Oli d'oliva abundant per fregir

Preparació:
1- Pelar i rentar les patates.
2- Tallar les patates a tires molt primes en forma de palla
3- Posar en remull en aigua i glaçons de gel per eliminar el midó i fer que després surtin més cruixents. 
4- Escorrer les patates i eixugar dins un pedaç de fil. 
5- Fregir les patates, amb 2 o 3 alls i 1 fulla de llorer i després escorre en un plat sobre paper de cuina.
6-Dins un bol de vidre petit preparam una mescla amb sal, pebre bord dolç i coenti moraduix i remenam bé amb una cullera. 
7-Espolsam la mescla sobre les patates i ja es podem menjar 
8- Surten cruixents i boníssimes, molt gustoses...!!!

GELATINA PER A MOIXOS


Ingredients:
250 g carn picada de porc i vedella
100 g mongetes verdes
1 litre aigua mineral 
farigola seca en pols
20 g o 2 sobres de gelatina neutre en pols 

Preparació:
1- Posam a encalentir 750 ml de l'aigua mineral i en bullir hi tiram la carn picada i bullim uns 5 minuts 
2- Afegim les mongetes verdes tallades molt petit i deixam coure 5 minuts més. 
3- Afegim una culleredeta de farigola
4- En ser cuit ho colam per separar la carn i verdura del brou. 
5- La carn i verdura la posam dins una carmanyola de vidre Pirex i reservam
6- El brou el posam dins un perol i reservam
7- Dins una tassa posam 250 ml de l'aigua mineral I hi dissolem la gelatina. 
8- Posam al foc el perol ambvel brou i el feim bullir i apagam el foc. 
9- Dins el brou hi tiram la gelatina dissolta i remenan i ho feim tornar bullir. 
10- Retiram del foc I ho posam dins la carmanyola i deixam refredar . 
11- En ser fred ho posam dins la gelera entre 2 i 4 hores.
12- En estar quallada podràs donar al moixet com a màxim  10 g/dia d'aquests gelatina. 

01 agosto 2025

PATATES AIR-FRYER TREMPADES (trempades abans de fregir)

Patata Monalisa amb moraduix
Patata Red Pontiac amb farigola

Ingredients:
Patates Monalisa o Red Pontiac
Pebre bord dolç
Pebre bord coent
Sal
Moraduix i/o Farigola
Oli d'oliva

Preparació:
1- Pelar i rentar les patates.
2- Tallar les patates a tires molt primes en forma de palla
3- Posar en remull en aigua per eliminar el midó.
4- Escorrer les patates i eixugar dins un pedaç de fil. 
5-Dins un ribell posam les patates i les trempam al gust amb sal, pebre bord dolç i coent, farigola i/o moraduix i un raig d'oliva d'oliva i remenam bé amb una cullera. 
6- Mentrestant les deixam degotar  dins un colador per eliminar l'excés d'aigua i d'oli.
7- Posar a encalentir l'Air-Fryer 5 min a 200°C
8- Posam les patates dins un recipient de silicona i posam dins l'Air-Fryer 9 min a 200°C. 
9- En estar les remenam i giram i les tornam posar a l'Air-Fryer 9 min més a 200°C. 
10- En estar llestes, les deixam refredar un poc I ja es poden menjar. 
Surten cruixents (les Red Pontiac han sortit més cruixents que les Monalisa) i boníssimes molt gustoses...!!!