28 agosto 2022

REMENAT DE BLANC D'OU I BOLETS

Ingredients:
8 blancs d'ou 
100 g bolets botó
50 g pernil salat
1 cullerada julivert picat
1 all a quadrets
sal 
pebre bo
oli d'oliva

25 agosto 2022

HUMUS



Ingredients (per a 1 bol):

250 g cigrons cuits
50 g ajonjoli o sésam o 3 cullerades de Tahini
oli d'oliva
1 llimona
3 alls
pebre bord dolç
pebre bord coent
pebres cirereta capolats, "guindilla molida"
julivert sec
sal
pebre bo

Preparació:

1.- Primer preparam el Tahini que hem de fer servir, torram dins una pella les llavors de ajonjoli o sésam, les capolam dins un morter i amb la pols que formam fem una pasta amb un poc d'oli  d'oliva.

2.- Picam els alls dins un morter amb un poc de sal perquè no botin.

3.- Amb una picadora de braç capolam els  cigrons juntament amb el Tahin  que hem preparat, suc de mitja llimona i els alls picats.

4.- Afegim sal , pebre bo i pebre de cirereta capolat al gust si cal afegim més llimona i oli d'oliva a fi que quedi una crema que se pugui untar i que tengui un coent suau "un piquet de coent"

5.- Se serveix dins un bol decorat la meitat amb julivert picat i la meitat amb pebre bord 

6.- Se pot servir temperada, o freda. Així que si la vols fresca posa-la un parell d'hores a la gelera.

7.- S'ha d'acompanyar amb algun tipus de pa per escampar a sobre com pa de pita, pa pagès mallorquí, torrades...etc.      

POLLASTRE AMB SIDRA I POMA

Ingredients 3 o 4 racions:
- 1kg llomillos pollastre
- 3 pomes madures (1 poma capolada i 2 pomes a daus)
- 1 ceba blanca (capolada)
- 500 ml sidra
- sal
- pebre bo
- oli d'oliva

Preparació:
1- Tallam els llomillos de pollastre a daus grossos i lrs trempam amb sal i pre bo al gust. 
2- Posam al foc oli d'oliva  a dins una cassola i en ser calent hi tiram el pollastre i el sofregim fins que se cou per tots els costats.
3- Afegim la ceba i deixam reduir la ceba i hi afegim la poma capolada i ho deixam coure. 
4- Ara hi afegim la sidra.
5- Finalment hi afegim la poma a daus i deixam coure fins que se redueix la salsa. 
6- Per lligar la salsa s'hi pot afegir un poc de Maizena o Espesante Maizena. 
7- En ser cuit s'acompanya amb arròs blanc bullit sofregit amb pernil d'indiot o pernil salat  i bolets. I amb poma fregida amb mel i sucre. 

21 agosto 2022

TRUITA D'HERBES

Ingredients:
-La mescla líquida que ha sobrat de rebossar croquetes
- Els grums de pa ratllat que han quedat de porgar el pa una vegada utilitzat abans de desar en el seu pot. 
- 2 ous 
- 3 blancs d'ou
- 2 cullerades de pa ratllat posat amb remull amb llet desnatada
- 30 ml llet desnatada 
- 1 all capolat
- Uns brots de julivert capolat
- Dos brots d'alfabaguera
- Dues fulles de cost
- Dos brots de farigola
- Tres o quatre brots de moraduix
- Oli d'oliva

CROQUETES DE POLLASTRE

Ingredients 60 croquetes:
-Pa ratllat
-4 ous( per aprofitar  la mescla que m'ha sobrat de les croquetes sense gluten , he fet servir a més 1 blanc d'ou, 105 ml Cervesa Sense Gluten i 2 ous)
-Oli d'oliva per fregir
-1600 g Pasta croqueta (sense gluten i sense llet) 
Veure recepta
https://receptescuinases3antonies.blogspot.com/2022/08/pasta-de-croqueta.html?m=0

Preparació:
1-Treim la pasta de croqueta de la gelera feta el dia abans. Si s'ha format una mica de crosta o se lleva o se remena un poc per eliminar-la (per evitar aquesta crosta, que se forma al secar-se la superficie malgrat la tapadora de la carmanyola, cal taparla amb film de cuina fent que toqui la pasta i després posar la tapadora de la carmanyola. 
2- Dins un recipient posam abundant pa ratllat sense gluten.
3- Dins un altre recipient hi posam  els ous batuts ( o en el meu cas  la mescla sobrant i 1 blanc d'ou, 2 ous i la cervesa i batem). 
4- Feim amb dues culleres bolles de la pasta de croqueta i se posa dins el pa ratllat i amb les mans se li dona forma i se reserven dins una palangana espolsada de pa. Se fa així amb tota la pasta. 
5- Cada croqueta se posa dins la mescla líquida i després se passa pel pa ratllat un altre pic i se reserven. Se fa així amb totes les croquetes.
6- Per fregir , s'ha de fer amb l'oli ben calent i sols fins que agafen color daurat. 

Congelar:
1-Per congelar se posen dins palanganes perquè quedin seperades. 
2- En estar congelades se posen devers 8 croquetes  ben tancades  dins una bossa etiquetada amb la identificació i la data. 
3- Per fregir l'oli ha d'estar calent però a foc mitjà perquè es descongelin per dins i al final se puja el foc fins que queden daurades. 




CROQUETES POLLASTRE SENSE GLUTEN , SENSE LLET I SENSE BLANC D'OU

Ingredients 25 croquetes:
Pa ratllat sense gluten 
2 Vermells d'ou
105 ml Cervesa Sense Gluten o llet d'ametlla
Oli d'oliva per fregir
900 g Pasta croqueta (sense gluten i sense llet) 
Veure recepta
https://receptescuinases3antonies.blogspot.com/2022/08/pasta-de-croqueta-sense-gluten-i-sense.html?m=0

Preparació:
1-Treim la pasta de croqueta de la gelera feta el dia abans. Si s'ha format una mica de crosta o se lleva o se remena un poc per eliminar-la (per evitar aquesta crosta, que se forma al secar-se la superficie malgrat la tapadora de la carmanyola, cal taparla amb film de cuina fent que toqui la pasta i després posar la tapadora de la carmanyola. 
2- Dins un recipient posam abundant pa ratllat sense gluten.
3- Dins un altre recipient hi posam els vermells d'ou i la cervesa i batem. 
4- Feim amb dues culleres bolles de la pasta de croqueta i se posa dins el pa ratllat i amb les mans se li dona forma i se reserven dins una palangana espolsada de pa. Se fa així amb tota la pasta. 
5- Cada croqueta se posa dins la mescla de vermell d'ou i cervesa i després se passa pel pa ratllat un altre pic i se reserven. Se fa així amb totes les croquetes.
6- Per fregir , s'ha de fer amb l'oli ben calent i sols fins que agafen color daurat. 

Congelar:
1-Per congelar se posen dins palanganes perquè quedin seperades. 
2- En estar congelades se posen devers 8 croquetes  ben tancades  dins una bossa etiquetada amb la identificació i la data. 
3- Per fregir l'oli ha d'estar calent però a foc mitjà perquè es descongelin per dins i al final se puja el foc fins que queden daurades. 

REVOLES DE POLLASTRE

 Ingredients per 15 o 16 revoles:
400g pollastre bullit capolat (Carn de pitrera i cuixa de polladtre)
2 o 3 ous
2 cullerades de pa ratllat
2 alls picats
fulles d'alfabaguera
fulles d'herbassana
una fulla de cost
uns brots de farigola
uns brots de moraduix
sal 
pebre bo
nou moscada
pebre bord coent
Farina per enfarinoar
oli d'oliva per fregir

Preparació:
1- Dins un ribell mesclam tots els ingredients (carn, ous, pa ratllat, all capolat , herbes aromàtiqes capolades, sal, pebre bo, nou moscada, pebre bord coent)
2- Feim bolles i les aplanam i enfarinoam i fregim 
3- Si en fas massa les pots congelar enfarinoades, dins bosses de plàstic i seperades dins la bossa. 
4- A l'hora de menjar-les per fregir no cal descongelar. Coure a foc fluix perquè se descongelin per dins i al final a foc fort perquè quedin daurades per fora.

PASTA DE CROQUETA

Ingredients:
800 g pollastre bullit capolat (carn de pitrera i cuixa de pollastre)
875 ml Llet desnatada 
1/2 ceba blanca grossa capolada
3 cullerades soperes de Maizena (farina de blat de moro)
Oli d'oliva
Sal
Pebre bo
Nou moscada

Preparació:
1-Dins una pella hi posam un bon raig d'oli i sofregim la ceba capolada. 
2- Afegim la carn capolada de pollastre i afegim les cullerades de Maizena i ho mesclam bé. A foc fluix o mitjà
3- Sense deixar de remenar afegim la meitat de la llet  i ho mesclam molt bé perquè no faci grums si cal aturam el foc fins que estigui la llet ben incorporada. 
4- Ho deixam coure un poc  i repetim el pas 3 afegint la resta de llet.
5- Ho deixam coure fins que la pasta de croqueta se desferra de la pella. 
6- Se deixa refredar i se posa dins una carmanyola de plàstic tapada amb paper de cuina i la tapadora perquè no agafi aigua i se posa a la gelera i se deixa fins al dia següent per fer ses croquetes. 

PASTA DE CROQUETA SENSE GLUTEN I SENSE LLET

Ingredients:
400g pollastre bullit capolat ( carn de pitrera i cuixa de pollastre
500 ml llet d'ametlla (sense sucre) 
1/2 ceba blanca capolada
1 o 2 cullerades soperes de Maizena (farina de blat de moro)
Oli d'oliva
Sal
Pebre bo
Nou moscada

Preparació:
1-Dins una pella hi posam un bon raig d'oli i sofregim la ceba capolada. 
2- Afegim la carn capolada de pollastre i afegim les cullerades de Maizena i ho mesclam bé. A foc fluix o mitjà
3- Sense deixar de remenar afegim la meitat de la llet d'ametlla i ho mesclam molt bé perquè no faci grums si cal aturam el foc fins que estigui la llet d'ametlla ben incorporada. 
4- Ho deixam coure un poc  i repetim el pas 3 afegint la resta de llet d'ametlla. 
5- Ho deixam coure fins que la pasta de croqueta se desferra de la pella. 
6- Se deixa refredar i se posa dins una carmanyola de plàstic tapada amb paper de cuina i la tapadora perquè no agafi aigua i se posa a la gelera i se deixa fins al dia següent per fer ses croquetes. 

PA PAGÈS SENSE GLUTEN (1a Prova)

Ingredients (Prova seguint recepta de pa mallorquí):
500 g farina panificable sense glúten
250 ml aigua mineral
25 g llevadura fresca 
(No cal afegir sal o sucre o Psyllium Huck, perquè ja en du la farina)

Preparació:
Disoldre la llevadura amb un poc d'aigua tèbia i fer un petit llevat amb un poc de la farina i deixar tovar. 
Posar la farina i l'aigua tèbia dins una màquina de pastar i afegir el llevat, deixar remanar fins q la pasta se desferra del bol. 
Treure de la màquina i pastar amb les mans girant la pasta 90° i doblegant la pasta .
Fer dues bolles de la pasta i donar forma allargada 
Posar damunt un paper de forn sobre una llauna foradada i deixar tovar
En augmentar de volum feim un talls sobre cada pa i enfornam amb el forn prèviament calent a la part del mig del forn a 180° C  amb el ventilador 
Deixar coure uns 40-50 minuts. 
Una vegada cuit el deixam refredar sobre una reixeta i en ser fred ja se pot llescar. 
Resultat:
NO ha sortit bé:
-Ha sortit com una pedra
-Ha sortit salat perquè jo si vaig posar sal però la farina ja en té. 
-Ha sortit amb la crosta molt gruixada i massa cruixent. 
-Ha sortit amb la molla molt atapida i poca miga i gens de bimbolles.

Possibles Causes:
- Potser calia esperar més per deixar fermentar
- No seguir la recepta del paquet de farina. Més aigua i més llevadura respecte a la farina que les proporcions que diu la recepta del paquet. 
- Massa calor ambiental que fa secar molt la pasta per fora i l'endureix i no permet expendir bé la pasta al fermentar o coure. 

Aprofitament:
Per aprofitar aquest pa desastre he fet rosconets o crostonets per menjar dins cremes o brous i pa capolat per rebossar. 
Per això tallam la molla a quadrets i ho torram al forn i en ser fred ho posam dins un pot hermètic i amb la crosta feim igual però en ser freda la capolam i desprès al pot hermètic.


FLAM DE VERMELLS SENSE LLET I SENSE GLUTEN

Ingredients:
500ml llet d'ametlla
4 vermells o rovells d'ou
1 branca canyella 
2 o 3 trocets de clovella de llimona 
6-12 culleradetes de sucre 
caramelo líquido
1 sobre agar-agar

Preparació:
1.-Dins motllets de flam, posam caramelo líquid o sucre fus i reservam. 
2.-Separam la llet en dues parts. Retiram també un poquet de la llet d'ametlla per poder disoldre l'agar-agar. 
3.- A una part  de la llet hi afegim els vermells d'ou i ho batem. 
4.- A l'altra part de la llet hi posam 6- 12 cullerades de postres de sucre , una branca de canyella esflorada i un trossets de pell de llimona ben prima sense blanc, remenam  i ho feim bullir. Ho colam per filtrar la canyella i la clovella de llimona.  
5.- Hi afegim l'agar-agar dissolt  i  mesclam les dues parts remenamt per evitar que el vermells se coagulin abans de temps . 
6.- Ho feim bullir dos minuts. I ho repartirem dins els motllets de flam i ho deixarem refredar abans de posar a la gelera.