Ingredients (Prova seguint recepta de pa mallorquí)
:500 g farina panificable sense glúten
250 ml aigua mineral
25 g llevadura fresca
(No cal afegir sal o sucre o Psyllium Huck, perquè ja en du la farina)
Preparació:
Disoldre la llevadura amb un poc d'aigua tèbia i fer un petit llevat amb un poc de la farina i deixar tovar.
Posar la farina i l'aigua tèbia dins una màquina de pastar i afegir el llevat, deixar remanar fins q la pasta se desferra del bol.
Treure de la màquina i pastar amb les mans girant la pasta 90° i doblegant la pasta .
Fer dues bolles de la pasta i donar forma allargada
Posar damunt un paper de forn sobre una llauna foradada i deixar tovar
En augmentar de volum feim un talls sobre cada pa i enfornam amb el forn prèviament calent a la part del mig del forn a 180° C amb el ventilador
Deixar coure uns 40-50 minuts.
Una vegada cuit el deixam refredar sobre una reixeta i en ser fred ja se pot llescar.
Resultat:
NO ha sortit bé:
-Ha sortit com una pedra
-Ha sortit salat perquè jo si vaig posar sal però la farina ja en té.
-Ha sortit amb la crosta molt gruixada i massa cruixent.
-Ha sortit amb la molla molt atapida i poca miga i gens de bimbolles.
Possibles Causes:
- Potser calia esperar més per deixar fermentar
- No seguir la recepta del paquet de farina. Més aigua i més llevadura respecte a la farina que les proporcions que diu la recepta del paquet.
- Massa calor ambiental que fa secar molt la pasta per fora i l'endureix i no permet expendir bé la pasta al fermentar o coure.
Aprofitament:
Per aprofitar aquest pa desastre he fet rosconets o crostonets per menjar dins cremes o brous i pa capolat per rebossar.
Per això tallam la molla a quadrets i ho torram al forn i en ser fred ho posam dins un pot hermètic i amb la crosta feim igual però en ser freda la capolam i desprès al pot hermètic.