31 julio 2019

TIRAMISU





Ingredients per 6 a 8 racions:
500 g formatge Mascarpone
400 ml nata 35%MG
3 vermells d'ou
120 g sucre en pols
24 "Bizcochos" de Soletilla
300 ml cafè Dolce Gusto
edulcorant líquid
Amareto o Baileys
cacau en pols

Preparació:
1.- Batem fins pujar la nata i a poc a poc incorporam el sucre.
2.- Afegim el mascarpone i els vermells d'ou i remenam de forma suau per no baixar la nata.
3.- Preparam el cafè el deixam refredar, l'edulcoram al gust i afegim algun licor de cafè al gust, sense passar-nos
4.- Dins un recipient gran o dins  sis recipients petits  posarem una primera capa de crema, desprès remullarem un "bizcocho" i el colocarem sobre la crema ho farem de un en un fins formar una capa, afegirem una altra capa de crema i una altra capa de "bizcocho" i  una darrera capa de crema, finalment hi espolsarem cacau en pols que quedi (crema-bizcocho-crema-bizcocho-crema-cacau)
5.- Se posa a la gelera tapat fins hora de servir. S'ha de servir ben fresc.

ROTLLO CARN PORC AMB SALSA PASTANAGÓ





Ingredients:

Per bullir
Rotllo carn porc farcit
Apit
1 Ceba
1Tomàtiga
Aigua mineral
Sal
Pebre bo

Per rostir
Un cullerot del brou de bullir
La verdura de bullir capolada
1 manat ceba tendre
6 pastanagons petits a rodanxes
oli d'oliva
sal
pebre bo

Per fregir patates:
6 patates mitjanes
oli d'oliva abundant
sal
alls
llorer

Preparació:

1.- Bullir el rotllo tapat d'aigua mineral devers una hora a foc lent-mitjà
2.- Capolar la verdura de bullir i passar pel xino
3. - Rostir el rotllo amb tots els ingredients devers 45-60 min
4.- Passar la salsa de rostir pel xino , rectificar de sal i pebre bo i lligar la salsa afegint brou o mantequilla
5.-
6.- Servir amb patates fregides a rodanxes molt fines . Posar en remull amb aigua gelada.
7.- Degotar les patates en un colador i acabar-les d'eixugar exteses dins un pedaç de fil .
8.- Fregir dins abundant oli d'oliva amb 2 alls estafeiats i una fulla de llorer a foc mitjà i després alt fins que agafen color i queden daurades i cruixents. Per servir posar sal.

23 julio 2019

MAGDALENES CANYELLA I LLIMONA





Ingredients:
400 g farina fluixa
1 sobre llevadura "El Canario"
6 ous M
400 g sucre
200 ml oli d'oliva suau
200 ml llet desnatada
la clovella ratllada  d'una llimona
1/2 branca canyella
1 culleredeta canyella en pols

MELMELADA DE CIRERA, ALBERCOC I MELICOTÓ








Ingredients:

1 kg albercocs sense pinyol
300 g melicotó pelats i sense pinyol
200 g cireres sense pinyol
1'5kg sucre

06 julio 2019

PA DE FARINA DE XEIXA


Ingredients: 
700 g farina xeixa
350 ml aigua mineral tèbia
40g llevadura fresca de pa
un polsí de sal