30 julio 2023

MELMELADA DE MELICOTÓ I ALBERCOC

 


    

            Ingredients 4 pots: 

            302 g albercocs sense pinyol

            388 g melicotó pelat i sense pinyol

            690 g sucre

            1 polsineu de pectina

            alcohol pur de cuina o Ron Bacardi o Vodka

            paper encerat o vegetal del de coure al forn

            pots de vidre esterilitzats a més de 70ºC o acabats de treure del renta-vaixelles i ben eixuts


            Preparació: 

            1 - Rentam la fruita i l'eixugam bé amb un pedaç de fil o cotó net .

            2 - Pelam els melicotons,  llevam el pinyol i tallam a trossos més  petits.

            3 - Tallam els albercocs,  traiem el pinyol i tallam a trossos més petits .

            4 -  Pesam la fruita i després pesam el mateix pes de la fruita de sucre.

            5 - Posam la fruita dins una cassola i la tapam amb el sucre i ho deixam macerar unes hores.

            6- Posam a foc molt suau la cassola i ho coem durant uns 25-30 minuts.

            7 - Ho capolam amb el passa purés o amb el colador cònic o "Chino".


               8 - Una vegada capolat ho tornam posar al foc 20-25 minuts més.

                9 - Tenim els pots de vidre i les seves tapadores preparats trabucats amb la boca per avall que estaran esterilitzats  acabats de treure del renta-vaixelles  a més de 70ºC i per més seguretat si vols les pots rebetjar o remullar per dins amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka i deixar de totes formes trabucats sobre un pedaç net de fil de cotó perquè han d'estar ben eixuts abans d'omplir. 

            10 - També tenim preparats dins un platet discs de paper encerat o vegetal (del tamanys de la boca o del coll del pot de vidre) en remull amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka.

            11 - Omplim amb l'ajuda  d'un embut per omplir pots amb la melmelada en calent sense fer regalims i amb les voreres del pot ben netes (si cal les voreres és fan netes amb un paper de cuina banyat amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka). 

            12 - Una vegada ple se posa a sobre la boca o coll del pot un o dos discs del paper que tenim preparat banyat amb esperit pur de cuina o aiguardent o ron Bacardi o Vodka i tapam ben fort . 

            13 - Sobre un pedaç de fil de cotó net posarem els pots trabucats cap avall sobre la tapadora i els deixarem refredar així abans  de girar per etiquetar i guardar.

            14 - Probablement se conservarà bastant temps però és recomanable consumir-la en 1 o 2 mesos i en obri el pot  per menjar , llevar el paper i desar dins la gelera fins a haver-lo consumit del tot. 




28 julio 2023

TRUITA DE BLANC D'OU AMB HERBES I PERNIL SALAT


Ingredients (2 racions):
7 blancs d'ou
45 g pernil salat
1 cullerada d'herbasana fresca picada
2 cullerades de moraduix fresc picat
2 cullerades d'alfabaguera fresca picada
sal 

REVOLTILLO DE BLANC D'OU AMB GIRGOLES I PERNIL SALAT


Ingredients (2 racions):
7 blancs d'ou
45 g pernil salat a quadrets
125 g girgoles a trosets
oli d'oliva
sal
pebre bo

QUICHE D'ESPINACS I MIX DE BOLETS

Ingredients(4 racions):
 1 làmina 250 g pasta de fulls sense gluten
250g fulles espinacs congelades
400ml llet de coco
200ml crema de soja
7 vermells d'ou
1 sobre 2g agar-agar
100g daus de fiambre de "pavo"
245g mix de bolets frescs (Xampinyons Portobello, Girgoles i Bolets de faig)
sal
pebre bo
nou moscada

Preparació:
1- Bullir els espinacs i degotar-los bé de l'aigua en un colador pitjant amb una cullera. 
2- Dins un motllo de 20 cm hi posam la pasta amb paper vegetal aferrada a les voreres. 
3- Dins un ribell hi posam la llet de coco, la crema de soja i els vermells d'ou, sal pebre bo i nou moscada i batem amb unes varetes elèctriques. 
3-Dins una tassa agafam un poc de la mescla i dissolem l'agar-agar. Ho afegim a la mescla anterior i remenam amb les varetes.
4- A la mescla anterior hi afegim els espinacs ben degotats i els daus de fiambre de "pavo" i mesclam amb una cullera. 
5- Posam els bolets dins el motllo sobre la pasta de fulls crua i per sobre hi afegim per damunt la mescla anterior. 
6- Ho enfornam amb el forn calent a 165-180°C durant uns 45-60 min
7- Estarà cuit quan piques amb un palillo metàl•lic i surt net. En estar a punt ho treim del forn i el deixam refredar a temperatura ambient , se pot menjar així o després refredar a la gelera. 

27 julio 2023

CREMA DE TARONJA CREMADA

Ingredients (6 racions):
600 ml suc taronja natural acabat d'exprimir
7 vermells d'ou
125 g sucre
1,5 cullerades Maizena
un polsi de sucre vainilla
sucre per cremar

Preparació:
1- Sucam o exprimim les taronges i dins el suc de taronja exprimit hi afegim la pell d'una taronja ratllada sense blanc, i li deixam una estona mentres preparam els ingredients i finalment colam aquest suc de taronja. 
2- Mesclam el sucre, la Maizena i el sucre de vainilla en un ribell. Afegim la meitat del suc de taronja i mescla bé amb varetes electriques per llevar bé els grums
3- Afegim els vermells d'ou i seguim mesclant amb les varilles. Encalentim l'altra meitat del suc de taronja a foc mitjà i sense deixar de remanar hi afegim la mescla anterior, cal remenar bé per evitar els grum d'ou coagulat. 
4- Coure a foc lent sense aturar de remenar amb les varetes. Retirar del foc quan torni espès i omplir motllets de test individuals. Deixar-los refredar primer a temperatura ambient i després a la gelera. 
5- Abans de servir espolsar-les amb sucre i cremar amb un "soplete" o bufador. 

19 julio 2023

INFUSIÓ FRESCA DE TE O DE MENTA

Ingredients: 
400- 500 ml aigua mineral
2 bosses de te
edulcorant líquid
mitja culleradeta bicarbonat
gerra de uns 400-500 ml

Preparació:
  • En una gerra posam 2 bossetes del teu te preferit
  • Afegim a la gerra 400-500 ml de aigua mineral  fresca o natural
  • Ficam  la gerra a la gelera.
  • Després de 6-8 hores,treim les bossetes  del te o infusió. 
  • Per llevar l'amargor afegim un polsineu de bicarbonat. 
  • Afegim edulcorant líquid al gust
  • El te fresc cassolà ja està llest per beure en el mateix moment o al llarg del dia
  • Se pot beure durant 24 h sense perdre qualitat.