Ingredients i Preparació
Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
09 abril 2023
FRIT MARINER PASQUA 2023
Etiquetes de comentaris:
Frit Mariner,
Pasqua
PANADES PASQUA 2023
Ingredients 8 panades 200g:
pasta
500g farina fluixa
150 ml aigua mineral
100 ml oli d'oliva
50 ml saïm fus
farcit
600g pitrera indiot
600g llomillo porc
8 trossets xuia
8 bolles sobrassada
8 mitges rodanxes botifarró
sal
pebre bo
Preparació:
1.- Preparam la pasta posant la farina en un ribell i feim un clot a la farina i afegim l'aigua tèbia, l'oli i el saïm fus teb ho mesclam i pastam bé fent trossos i tornat unir fins que queda una massa uniforme.
2.- Pesam 8 bolles de 74g i 8 bolles de 24g per la panada i la tapadora.
3.- Per fer cada panada, primer feim una bolla i amb el dit gros li donam forma d'escudella. Al fons hi posam un trosset de sobrassada, un trosset de butifarró i un trosset de xuia
5.- Omplim ben plena de carn i feim una bolla per fer la tapadora
6..- Aplanam la tapadora amb les mans
7.- Posam la tapadora i començam anim unir la tapadora i la vorera i espitjam
8.- Una vegada que està ben tancada hi da gent que retalla la vorera i decora de diferents maneres: pèssics amb els dits, o amb unes pinces de panades o fas talls amb tisores i posen un tall per amunt i un per avall. I la pasta sobrant s'afegia al munt perquè normalment no les pesaven.
9.-A casa sempre els hem pesat i mai hem retallat així totes les panades tenien més o manco el mateix pes. Per això sempre hem fet una decoració anomenada "corda" péssigar i doblegar
10.- Finalmentse pica al centre amb una forqueta. Aquests decorats per tancar i la forma de les picades servia per distinguir el tipus de farcit de la panada, pèssols, carn o carn amb pèssols.
11 .- Una vegada estan totes fetes s'enfornen a la part d'abaix del forn ja calent durant uns 45 minuts a 165°C i uns. 15 minuts a 180°C
12.- Si durant la cocció vessen no és cap drama a vegades potser no estan ben tancades però normalment no és aquest el motiu, sobre tot si hi ha sobrassada o xuia o són de porc més que res el greix en fondre les fa vessar i això és bon senyal , significa que seran gustosa i jugoses no seran seques.
13.- En treure del forn se posen sobre una reixeta per deixar refredar.
14.- En esser fredes se guarden uns dies sobre un pedaç de fil i tapades.
15.- En estar a punt se mengen acompanyades de vi negre i unes olives
16.- També se poden congelar embolicades en paper de cuina i després embolicades en paper d'alumini i dins una carmanyola de plàstic de una en una.
17.- Per descongelar i encalentir se treuen de la carmanyola, llevam els paper i se posen a 150°C sobre la graella del forn fins que se descongelen i després pujam la temperatura fins 165-180°C fins que són calentes per dins i se poden mejar així calentetes i pareixen acabades de coure.
BON PROFIT...!!!
Suscribirse a:
Entradas (Atom)