20 marzo 2003

TALLER BOMBONS - IES PORT DE POLLENÇA - CURS 2002-2003

Taller de Bombons 
Curs 2002-2003 
IES Port de Pollença


INSTRUCCIONS GENERALS


1) Els alumnes han de venir amb les mans netes, el davantal posat i els cabells recollits.
2) Fer 5 grups de 4 o 5 alumnes segons el número de participants.
3) Ajuntar de 4 a 6 taules per grup segons el número de taules que tinguem. I retirar les cadires a les voreres de l’aula.
4) Fer les taules netes amb aiguai detergent, passar amb aigua i eixugar amb un pedaç de cuina.
5) Assignar una recepta per grup.
6) Repartir els ingredients.
7) Observar demostració professora de com fondre la xocolata és el més important de tot per fer un bons bombons:
   a) Tallar la xocolata en pastilles, fer servir el caire de la taula si cal.
                                                                                 



   



   b) Posar en el bol, ia aquest ficar-lo al microones a potència III durant 1 minut , obrir i remenar, si cal tornar a posar 1 minut més. i al final batre bé la xocolata fins que quedi homogènia.
RECORDEU QUE LA XOCOLATA CREMA I CONVE AGAFAR EL BOL AMB UN PEDAÇ
MAI POSAR MÉS DE 1 MINUT SENSE ATURAR PER REMENAR, PERQUÈ EL XOCOLATA ES PODRIA CREMAR.
ESTA PROHIBIT POSAR INSTRUMENTS METÀL·LICS DINS EL MICROONES COM SÓN: CULLERES, GANIVETS O ESPÀTULES PERQUÈ EL MICROONES ES ROMPRIA.
    c) Una vegada fosa la xocolata seguir les instruccions de cada recepta.
8) Una vegada acabats els bombons i col·locats dins les safates, cal fer netes les taules amb aigua calenta, detergent i un fregall.
9) Els instruments de cuina (bols, culleres, ganivets, espàtules...) cal posar-los en remull un ratet amb aigua calenta per llevar la xocolata aferrada i després canviar l’aigua i escurar normalment amb detergent.
10) Fregar el trespol si cal, probablement hi hauran caigut trossets de la xocolata.
11) A la taula del professor hi haurà ribelles per escurar i ribelles per deixar els instruments de cuina en remull. Així com detergent, fregalls, baietes i pedaços de cuina.
NO SORTIRÀ CAP GRUP D’ALUMNES QUE NO HAGI DEIXAT TOT EL MATERIAL NET.
12) Degustar els bombons i convidar als companys d’altres tallers a degustar les vostres creacions “bomboneres”.
         

                                               




BOMBONS D’AMETLLA I D’AVELLANA


               



Ingredients
Una “tableta” de xocolata cobertura fondant marques: Torras, Valor o Batanga
Ametlles senceres pelades
Avellanes senceres pelades
Material
Motllets de paper
2 bols petits
2 culleres petites
1 safata
Preparació:
1) Preparar damunt la taula tots els ingredients i el material que necessites.
2) Tallar la xocolata en pastilles, fer servir el caire de la taula si cal.
3) Posar en el bol, ia aquest ficar-lo al microones a potència III durant 1 minut , obrir i remenar, si cal tornar a posar 1 minut més. i al final batre bé la xocolata fins que quedi homogènia.
RECORDEU QUE LA XOCOLATA CREMA I CONVÉ AGAFAR EL BOL AMB UN PEDAÇ
MAI POSAR MÉS DE 1 MINUT SENSE ATURAR PER REMENAR, PERQUÈ EL XOCOLATA ES PODRIA CREMAR.
ESTA PROHIBIT POSAR INSTRUMENTS METÀL·LICS DINS EL MICROONES COM SÓN: CULLERES, GANIVETS O ESPÀTULES PERQUÈ EL MICROONES ES ROMPRIA.
4) Una vegada fosa la xocolata, s’omplen els motllets de paper sense arribar fins a dalt, s’espera un poquet que la xocolata refredi.

5) Si col·loquen aficades una avellana i dues ametlles de forma que sobresurtin un poc.
6) Se deixa acabar de refredar la xocolata fins que se solidifica completament i així ja queden fets els bombons
7) Una vegada acabats els bombons i col·locats dins les safates, cal fer netes les taules amb aigua calenta, detergent i un fregall.
8) Els instruments de cuina (bols, culleres, ganivets, espàtules...) cal posar-los en remull un ratet amb aigua calenta per llevar la xocolata aferrada i després canviar l’aigua i escurar normalment amb detergent.
 9) Fregar el trispol si cal, probablement hi hauran caigut trossets de la xocolata.
10) A la taula del professor hi haurà ribelles per escurar i ribelles per deixar els instruments de cuina en remull. Així com detergent, fregalls, baietes i pedaços de cuina.
NO SORTIRÀ CAP GRUP D’ALUMNES QUE NO HAGI DEIXAT TOT EL MATERIAL NET.
11) Degustar els bombons i convidar als companys d’altres tallers a degustar les vostres creacions “bomboneres”.


BOMBONS D’ARRÒS INFLAT



Ingredients
Una “tableta” de xocolata cobertura fondant marques: Torras, Valor o Batanga
1 paquet de “Krispies” arròs inflat
Material
1 taula neta o pupitre
1 bols petit
1 bol gros
1 cullera petita
1 cullera grossa
1 espàtula
2 ganivets llargs sense punta
1 safata
Preparació:
1) Preparar damunt la taula tots els ingredients i el material que necessites.
2) Tallar la xocolata en pastilles, fer servir el caire de la taula si cal.
3) Posar en el bol, ia aquest ficar-lo al microones a potència III durant 1 minut , obrir i remenar, si cal tornar a posar 1 minut més. i al final batre bé la xocolata fins que quedi homogènia.
RECORDEU QUE LA XOCOLATA CREMA I CONVÉ AGAFAR EL BOL AMB UN PEDAÇ
MAI POSAR MÉS DE 1 MINUT SENSE ATURAR PERREMENAR, PERQUÈ EL XOCOLATA ES PODRIA CREMAR.
ESTA PROHIBIT POSAR INSTRUMENTS METÀL·LICS DINS EL MICROONES COM SÓN: CULLERES, GANIVETS O ESPÀTULES PERQUÈ EL MICROONES ES ROMPRIA.
4) Una vegada fosa la xocolata dins el bol gros, s’espera un poquet que la xocolata refredi i si posa l’arròs,es barreja bé la mescla fins que no es veu l’arròs.
5) Se fan muntets sobre la taula amb cullerades petites de la mescla a fi que quedi una bolla compacta.
6) Se deixa acabar de refredar la xocolata fins que se solidifica completament i així ja queden fets els bombons.
7) Una vegada acabats els bombons i col·locats dins les safates, cal fer netes les taules amb aigua calenta, detergent i un fregall.
8) Els instruments de cuina (bols, culleres, ganivets, espàtules...) cal posar-los en remull un ratet amb aigua calenta per llevar la xocolata aferrada i després canviar l’aigua i escurar normalment amb detergent.
9) Fregar el trespol si cal, probablement hi hauran caigut trossets de la xocolata.
10) A la taula del professor hi haurà ribelles per escurar i ribelles per deixar els instruments de cuina en remull. Així com detergent, fregalls, baietes i pedaços de cuina.
NO SORTIRÀ CAP GRUP D’ALUMNES QUE NO HAGI DEIXAT TOT EL MATERIAL NET.
11) Degustar els bombons i convidar als companys d’altres tallers a degustar les vostres creacions “bomboneres”.

BOMBONS BLANCS I NEGRES
 
Ingredients
Una “tableta” de xocolata cobertura fondant marques: Torras, Valor o Batanga
Una “tableta” de xocolata blanca.
Material

2 bols petits
2 culleres petite
1 cullera grossa
4 ganivets amb punta
1 llauna metàl·lica
1 full de paper encerat
1 safata
Paper “celofán” de colors
Preparació:
1) Preparar damunt la taula tots els ingredients i elmaterial que necessites.
2) Tallar la xocolata en pastilles, fer servir el caire de la taula si cal.
3) Posar en el bol, ia aquest ficar-lo al microones a potència III durant 1 minut , obrir i remenar, si cal tornar a posar 1 minut més. i al final batre bé la xocolata fins que quedi homogènia.
RECORDEU QUE LA XOCOLATA CREMA I CONVE AGAFAR EL BOL AMB UN PEDAÇ
MAI POSAR MÉS DE 1 MINUT SENSE ATURAR PERREMENAR, PERQUÈ EL XOCOLATA ES PODRIA CREMAR.
ESTA PROHIBIT POSAR INSTRUMENTS METÀL·LICS DINS EL MICROONES COM SÓN: CULLERES, GANIVETS O ESPÀTULES PERQUÈ EL MICROONES ES ROMPRIA.
4) Posar el paper encerat sobre la llauna metàl·lica i posar-hi la xocolata fusa escampada per sobre fent una làmina prima de xocolata.
5) Seguir el procediment de l’apartat 3) però fent servir la xocolata blanca.
6) Posar la xocolata blanca a sobre la negra que ja tenim a la llauna i remenar un pic amb la cullera a fi de mesclar els colors però no massa, ha de quedar negre i blanc no marrón.
7) Se deixa refredar un poc i quan casi està sòlid es talla la làmina a quadradets. Se deixa acabar de refredar la xocolata fins que se solidifica completament.
8) Després s’emboliquen dos trosets amb paper “celofàn” de colors i així ja queden fets els bombons.


9) Una vegada acabats els bombons i col·locats dins les safates, cal fer netes les taules amb aigua calenta, detergent i un fregall.
10) Els instruments de cuina (bols, culleres, ganivets, espàtules...) cal posar-los en remull un ratet amb aigua calenta per llevar la xocolata aferrada i després canviar l’aigua i escurar normalment amb detergent.
11) Fregar el trispol si cal, probablement hi hauran caigut trossets de la xocolata.
12) A la taula del professor hi haurà ribelles per escurar i ribelles per deixar els instruments de cuina en remull. Així com detergent, fregalls, baietes i pedaços de cuina.
NO SORTIRÀ CAP GRUP D’ALUMNES QUE NO HAGI DEIXAT TOT EL MATERIAL NET.
13) Degustar els bombons i convidar als companys d’altres tallers a degustar les vostres creacions “bomboneres”.


BOMBONS DE FRUITA CONFITADA








Ingredients
Una “tableta” de xocolata cobertura fondant marques: Torras, Valor o Batanga
Trossets de fruita confitada.
Material
2 bols petits
2 culleres petites
1 taula neta o pupitre
1 espàtula
2 ganivets llargs sense punta
1 safata
Preparació:
1) Preparar damunt la taula tots els ingredients i elmaterial que necessites.
2) Tallar la xocolata en pastilles, fer servir el caire de la taula si cal.
3) Posar en el bol, ia aquest ficar-lo al microones a potència III durant 1 minut , obrir i remenar, si cal tornar a posar 1 minut més. i al final batre bé la xocolata fins que quedi homogènia.
RECORDEU QUE LA XOCOLATA CREMA I CONVE AGAFAR EL BOL AMB UN PEDAÇ
MAI POSAR MÉS DE 1 MINUT SENSE ATURAR PERREMENAR, PERQUÈ EL XOCOLATA ES PODRIA CREMAR
ESTA PROHIBIT POSAR INSTRUMENTS METÀL·LICS DINS EL MICROONES COM SÓN: CULLERES, GANIVETS O ESPÀTULES PERQUÈ EL MICROONES ES ROMPRIA.
4) Una vegada fosa la xocolata, s’espera un poquet que la xocolat refredi i si van mullant els trosets de fruita fins a la meitat.

5) Es van deixant sobre la taula fins que acabin de refredar completament i quedi la xocolata sòlida.
6) una vegada la xocolata està sòlida ja es poden anar desfarrant de la taula fent servit el ganivet o l’espàtula, i així ja queden fets els bombons.
7) Una vegada acabats els bombons i col·locats dins les safates, cal fer netes les taules amb aigua calenta, detergent i un fregall.
8) Els instruments de cuina (bols, culleres, ganivets, espàtules...) cal posar-los en remull un ratet amb aigua calenta per llevar la xocolata aferrada i després canviar l’aigua i escurar normalment amb detergent.
9) Fregar el trispol si cal, probablement hi hauran caigut trossets de la xocolata.
10) A la taula del professor hi haurà ribelles per escurar i ribelles per deixar els instruments de cuina en remull. Així com detergent, fregalls, baietes i pedaços de cuina.
NO SORTIRÀ CAP GRUP D’ALUMNES QUE NO HAGI DEIXAT TOT EL MATERIAL NET.
11) Degustar els bombons i convidar als companys d’altres tallers a degustar les vostres creacions “bomboneres”.


BOMBONS DE NOUS







Ingredients
Una “tableta” de xocolata cobertura fondant marques: Torras, Valor o Batanga
Nous picades
Material
Motllets de paper
2 bols petits
2 culleres petites
1 cullera grossa
1 safata
Preparació:
1) Preparar damunt la taula tots els ingredients i el material que necessites.
2) Tallar la xocolata en pastilles, fer servir el caire de la taula si cal.
3) Posar en el bol, ia aquest ficar-lo al microones a potència III durant 1 minut , obrir i remenar, si cal tornar a posar 1 minut més. i al final batre bé la xocolata fins que quedi homogènia.
RECORDEU QUE LA XOCOLATA CREMA I CONVE AGAFAR EL BOL AMB UN PEDAÇ
MAI POSAR MÉS DE 1 MINUT SENSE ATURAR PERREMENAR, PERQUÈ EL XOCOLATA ES PODRIA CREMAR.
ESTA PROHIBIT POSAR INSTRUMENTS METÀL·LICS DINS EL MICROONES COM SÓN: CULLERES, GANIVETS O ESPÀTULES PERQUÈ EL MICROONES ES ROMPRIA.
4) Una vegada fosa la xocolata, , s’espera un poquet que la xocolat refredi i si posen els nous picats,es barreja bé la mescla fins que no es veuen els nous.

5) S’omplen els motllets de paper a cullerades petites de la mescla fins a fer un muntet.
6) Se deixa acabar de refredar la xocolata fins que se solidifica completament i així ja queden fets els bombons.
7) Una vegada acabats els bombons i col·locats dins les safates, cal fer netes les taules amb aigua calenta, detergent i un fregall.
8) Els instruments de cuina (bols, culleres, ganivets, espàtules...) cal posar-los en remull un ratet amb aigua calenta per llevar la xocolata aferrada i després canviar l’aigua i escurar normalment amb detergent.
9) Fregar el trispol si cal, probablement hi hauran caigut trossets de la xocolata.
10) A la taula del professor hi haurà ribelles per escurar i ribelles per deixar els instruments de cuina en remull. Així com detergent, fregalls, baietes i pedaços de cuina.
NO SORTIRÀ CAP GRUP D’ALUMNES QUE NO HAGI DEIXAT TOT EL MATERIAL NET.
11) Degustar els bombons i convidar als companys d’altres tallers a degustar les vostres creacions “bomboneres”.