15 abril 2017

PANADES - Pasqua 2017

Ingredients:

Massa per 13 panades 75g+25g
150g saïm
200 ml oli d'oliva
250 ml aigua mineral
1 kg farina fluixa
Carn
1 rellom de porc sencer
2 medallons rellom vedella blanca
sobrassada
bacó
sal
pebre bo
oli d'oliva
Pèssols
500 g pèssols
1/2 ceba blanca
bacó
sobrassada
pebre bo
sal
oli d'oliva

Preparació:

https://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2009/04/panades-de-carn.html


14 abril 2017

GALLETES DE CANYELLA GLASEJADES "Corr Pressa"

Ingredients per 28 galetes grosses:
Massa
250g mantega(mantequilla)
265g sucre en pols
2 ous
600g farina fluixa
2 cullerades de canyella
Glassa Real
70g blanc d'ou pasteuritzat
400g sucre glace
1/2 cullerada suc de llimona
Colorant en pasta taronja i turquesa

Preparació:
Massa
1.- Deixar la mantega a temperatura ambient fins que s'afluixa com si fos pomada.
2.- Mesclar la mantega amb el sucre en pols amb la batedora elèctrica de varetes .
3.-Afegir el ous i mesclar fins que queden ben incorporats.
4.- Porgar la farina amb la canyella i afegir cullerada a cullerada sense deixar de remenar fins que queda feta la massa i és homogènia.
5.- Deixar reposar uns 20 minuts si cal dins la gelera.
6.- Formar les gallete. Fer bolles de massa i   posar-la en mig de dues varetes de fusta de 5mm  de les de manualitats  i aplanar la massa posant el corro sobre les dues varetes de fusta a fi de fer així totes les galetes  del mateix gruix. Donar forma amb motlles de tallar pasta.
7.- Enfornar amb el forn prèviament calent a 180°C a la part d'abaix  durant 10 o 15 minuts fins que queden daurades.
8.- Deixar refredar sobre una reixeta metàl•lica i en ser fredes ja se poden decorar amb la glassa.
Glassa Real
1.-Batre el blanc d'ou amb una batedora elèctrica de varetes fins que forma escuma que quan  l'aixeques amb la vareta forma una punta que queda girada per avall.
2.- En aquest moment afegir el suc de llimona i batre i sense deixar de batre afegir cullerada a cullerada el sucre glace.
3.- Se formarà una glassa forta que en agafar amb la vareta forma una punta que queda per a munt i no cau.
4.- Aquest tipus de glassa una vegada se li dona el color desitjat posat colorant en pasta al gust punteta a punteta i remenant,  se farà servir per perfilar la galleta i per fer detalls decoratius .
5.- Per fer la glassa de farcir es pulveritzarà amb aigua dins una botella de pulveritzar a fi d'aconseguir la consistència adecuada sense passar-nos de clara.
6.- Finalment se decoren les galetes i se deixen secar.

CUPCAKES XOCOLATA I FONDANT "Corr Pressa"

Ingredients 24 magdalenes:
360 g farina fluixa
90 g cacao en pols
3 culleradetes de sucre de vainilla
1 sobre llevadura química Royal
400g sucre moreno
6 ous
200 ml Oli d'oliva
240 ml llet sencera
Fondant blanc, turquesa i taronja
Preparació:
1.- Dins un ribell porgar els ingredients sòlids farina, llevadura,  cacao i sucre de vainilla.
2.- Dins un altre ribell mesclar el sucre i els ous un a un amb la batedora elèctrica de varetes.  Afegir l'oli d'oliva i seguir remanant.
3.- Afegir cullerada a cullerada els ingredients sòlids fins que quedin totalment integrats.
4.- Finalment afegir-hi la llet i mesclar tot molt bé.
5.- Omplir com a molt 2/3 parts de cada motllo de magdalena.
6.- Enfornar amb el forn prèviament calent a 180°C a la part d'abaix del forn durant 20 minuts.
7.- En treure del forn posar les magdalenes sobre una graella metal•líca perquè refredin bé i no se banyin.
8.- Finalment en ser ben fredes ja se poden decorar amb el fondant.

NÚVOLS DE SUCRE "Corr Pressa"

Ingredients:
500g sucre
20g gelatina neutre en pols
250 ml aigua mineral
sucre de vainilla
colorant en pasta taronja o turquesa.
Oli d'oliva
Sucre en pols

Preparació:
1.-Dins un ribell posar la gelatina en pols en remull amb 125 ml de l'aigua mineral.
2.- Posar dins un perol el sucre i els altres  125ml d'aigua mineral i coure fins q arriba a una temperatura de devers 118°C i retirar del foc.
3.- Ràpidament afegir al ribell una culleradeta de sucre de vainilla i l'almivar calent del perol i començar a batre amb una batedora elèctrica de varetes sense aturar.
4.- Batre fins baixa la seva temperatura i aconseguim que puji com si fos blanc d'ou  a punt de neu.
5.- Afegir un poquet de colorant en pasta i batre un poc més fins aconseguir el color pastel desitjat.
6.- Abocar dins un motllo de silicona prèviament untat amb oli d'oliva i espolsat amb sucre en pols.
7.- Espolsar per damunt un poc de sucre en pols i deixar eixugar fora de la gelera unes 4 - 6 hores.
8.- Finalment tallar a quadrets i rebossar amb sucre en pols.

GOMINOLES "Corr Pressa"

Ingredients:
200 g sucre
250 ml aigua
1 sobre gelatina tutti frutti o melicotó
12 làmines de gelatina neutre
colorant en pasta turquesa i taronja
oli d'oliva per untar

Preparació:
1.- Posar les làmines en remull amb una mica d'aigua.
2.- Fer bullir el sucre amb l'aigua .
3.- En arrancar el bull tirar-hi les làmines de gelatina i esperar q torni agagar el bull.
4.- En tornar bullir tirar-hi la gelatina amb gust de tutti frutti o melicotó remenar bé
5.- Finalment per aconseguir el color turquesa o taronja del logo afegir-hi una punteta de colorant i remenar bé.
6.- Abocar el preparat dins un motllo de silicona prèviament untat amb un pinzell amb una micona d'oli d'oliva.
7.- Deixar reposar unes 12h fora de la gelera i finalment desferrar i tallar a quadrets.
8.- Deixar assecar els trossets i sols abans de menjar espolsar amb sucre si vols. El sucre molt sovint banya les gominoles als disoldrer-se amb l'aigua que tenen continguda.