23 febrero 2014

GALLETES D'OLI INTEGRALS AMB ESPELTA






Ingredients: 

400 g farina fluixa
200 g farina d'espelta integral
200 ml oli d'oliva
100 ml aigua tèbia
100 ml llet o 100 ml aigua
sal
50 g llevadura fresca

Preparació: 

1.- Preparar un llevat amb la llevadura fusa amb una mica de l'aigua tèbia i un poc de farina, deixar tovar 30 min.
2.- Acabar de fer la pasta amb tots les ingredients i pastar bé, si cal fes servir una batedora elèctrica amb varetes de pastar.
3.- Aplanar la pasta amb un aprimador fins un gruix d'uns 5 a 7 mm per aconseguir que totes les galletes siguin del mateix gruix pots posar als laterals de la pasta bastonets xinesos o bastonets de pinxos de barbacoa i posar l'aprimador a sobre.
4.- Posar les galletes sobre paper de forn i deixar tovar uns 30 min.
5.- Encalentir previament el forn a 180ºC.
6.- Abans d'enfornar la llauna de galletes , punxarem cada galleta amb una eina feta amb 5 o 7 bastonets amb pua enganxats amb un elàstic. (barbacoa, pinxos, escuradents...).
7. - Enfornar les galletes entre 10 i 15 min fins que agafin color dauradet.
8.- Deixar refredar les galletes sobre una reixeta o xarxa. Després se poden conservar bé dins un pot hermètic.

Són ideals per menjar amb sobrassada, paté, formatge, crema de xocolata, mel, "dulce de leche"...o trempades amb sal, oli i vinagre.....!!!!!


BON PROFIT...!!!

21 febrero 2014

GALLETES D'OLI AMB ESPELTA




Ingredients: 

150 g farina fluixa
150 g farina d'espelta
100 ml oli d'oliva
50 ml aigua tèbia
50 ml llet o 50 ml aigua
sal
25 g llevadura fresca

Preparació: 

1.- Preparar un llevat amb la llevadura fusa amb una mica de l'aigua tèbia i un poc de farina, deixar tovar 30 min.
2.- Acabar de fer la pasta amb tots les ingredients i pastar bé, si cal fes servir una batedora elèctrica amb varetes de pastar.
3.- Aplanar la pasta amb un aprimador fins un gruix d'uns 5 a 7 mm per aconseguir que totes les galletes siguin del mateix gruix pots posar als laterals de la pasta bastonets xinesos o bastonets de pinxos de barbacoa i posar l'aprimador a sobre.
4.- Posar les galletes sobre paper de forn i deixar tovar uns 30 min.
5.- Encalentir previament el forn a 180ºC.
6.- Abans d'enfornar la llauna de galletes , punxarem cada galleta amb una eina feta amb 5 o 7 bastonets amb pua enganxats amb un elàstic. (barbacoa, pinxos, escuradents...).
7. - Enfornar les galletes entre 10 i 15 min fins que agafin color dauradet.
8.- Deixar refredar les galletes sobre una reixeta o xarxa. Després se poden conservar bé dins un pot hermètic.

Són ideals per menjar amb sobrassada, paté, formatge, crema de xocolata, mel, "dulce de leche"...o trempades amb sal, oli i vinagre.....!!!!!


BON PROFIT...!!!