02 agosto 2025

PATATES FREGIDES TREMPADES (trempades després de fregir)

Ingredients:
Patates km 0
Pebre bord dolç
Pebre bord coent
Sal
Moraduix 
Alls
Llorer
Oli d'oliva abundant per fregir

Preparació:
1- Pelar i rentar les patates.
2- Tallar les patates a tires molt primes en forma de palla
3- Posar en remull en aigua i glaçons de gel per eliminar el midó i fer que després surtin més cruixents. 
4- Escorrer les patates i eixugar dins un pedaç de fil. 
5- Fregir les patates, amb 2 o 3 alls i 1 fulla de llorer i després escorre en un plat sobre paper de cuina.
6-Dins un bol de vidre petit preparam una mescla amb sal, pebre bord dolç i coenti moraduix i remenam bé amb una cullera. 
7-Espolsam la mescla sobre les patates i ja es podem menjar 
8- Surten cruixents i boníssimes, molt gustoses...!!!

GELATINA PER A MOIXOS


Ingredients:
250 g carn picada de porc i vedella
100 g mongetes verdes
1 litre aigua mineral 
farigola seca en pols
20 g o 2 sobres de gelatina neutre en pols 

Preparació:
1- Posam a encalentir 750 ml de l'aigua mineral i en bullir hi tiram la carn picada i bullim uns 5 minuts 
2- Afegim les mongetes verdes tallades molt petit i deixam coure 5 minuts més. 
3- Afegim una culleredeta de farigola
4- En ser cuit ho colam per separar la carn i verdura del brou. 
5- La carn i verdura la posam dins una carmanyola de vidre Pirex i reservam
6- El brou el posam dins un perol i reservam
7- Dins una tassa posam 250 ml de l'aigua mineral I hi dissolem la gelatina. 
8- Posam al foc el perol ambvel brou i el feim bullir i apagam el foc. 
9- Dins el brou hi tiram la gelatina dissolta i remenan i ho feim tornar bullir. 
10- Retiram del foc I ho posam dins la carmanyola i deixam refredar . 
11- En ser fred ho posam dins la gelera entre 2 i 4 hores.
12- En estar quallada podràs donar al moixet com a màxim  10 g/dia d'aquests gelatina. 

01 agosto 2025

PATATES AIR-FRYER TREMPADES (trempades abans de fregir)

Patata Monalisa amb moraduix
Patata Red Pontiac amb farigola

Ingredients:
Patates Monalisa o Red Pontiac
Pebre bord dolç
Pebre bord coent
Sal
Moraduix i/o Farigola
Oli d'oliva

Preparació:
1- Pelar i rentar les patates.
2- Tallar les patates a tires molt primes en forma de palla
3- Posar en remull en aigua per eliminar el midó.
4- Escorrer les patates i eixugar dins un pedaç de fil. 
5-Dins un ribell posam les patates i les trempam al gust amb sal, pebre bord dolç i coent, farigola i/o moraduix i un raig d'oliva d'oliva i remenam bé amb una cullera. 
6- Mentrestant les deixam degotar  dins un colador per eliminar l'excés d'aigua i d'oli.
7- Posar a encalentir l'Air-Fryer 5 min a 200°C
8- Posam les patates dins un recipient de silicona i posam dins l'Air-Fryer 9 min a 200°C. 
9- En estar les remenam i giram i les tornam posar a l'Air-Fryer 9 min més a 200°C. 
10- En estar llestes, les deixam refredar un poc I ja es poden menjar. 
Surten cruixents (les Red Pontiac han sortit més cruixents que les Monalisa) i boníssimes molt gustoses...!!!