Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
07 febrero 2010
GALLETES D'OLI INTEGRALS (de Inca)
Ingredients:
Recepta Original de ma Mare
300g farina fluixa
100ml de llet
100ml d'aigua
25g llevadura de pa
una cullereta de sal
Recepta ABC versió 1
600g farina fluixa
30g llevadura de pa
200ml oli d'oliva
100ml aigua tèbia
100ml llet tèbia
sal
Recepta ABC versió 2
300g farina fluixa
15g llevadura de pa
100ml oli d'oliva
50ml aigua tèbia
50ml llet tèbia
sal
Recepta Galletes d'oli Integrals
300g farina fluixa integral
160g farina fluixa
40g farina de força
25g llevadura de pa
175ml oli d'oliva
100ml aigua tèbia
75ml llet tèbia
sal
02 febrero 2010
QUARTOS
Ingredients:
Recepta Original
8 ous
2 vermells d'ou
250g sucre en pols
80g fècula de patata
Recepta Personalitzada 1
9 ous
250g sucre en pols
80g fècula de patata
sucre de vainilla
mantega (mantequilla) i
farina per untar els motles
Recepta Personalitzada 2
7 ous
194g sucre en pols
62g fècula de patata
sucre de vainilla
mantega(mantequilla) i
farina per untar els motles
Preparació:
2.- Dins els vermells hi posam el sucre remanant bé fins que la mescla torna de color més clar, després el sucre de vainilla , i finalment la fècula de patata que s’ha de porgar abans perquè no faci grums i es remena tot fins que queda una mescla homogènia.
3.- A part es pujen els blancs d’ou a punt de neu (es a dir fins que al girar l’escudella damunt davall l’ou no cau).
4.- Finalment es mesclen els continguts de les dues escudelles i es remana aquesta mescla fins que queda del tot homogènia però de forma suau perquè no baixi el punt de neu.
5.-Aquesta mescla es posa dins els motlles rectangulars individuals fets de paper vegetal, s’enforna a 165º - 180ºC durant aproximadament 20 o 30 minuts fins que les voreres es desferren del motllo o fins que al picar el palillo surt net.No conve obrir el forn massa vegades per evitar que els quartos se baixin.
6.- Es deixen refredar. En esser ben freds s’espolsen de sucre en pols, i ja es pot menjar amb gelat , mullar amb llet,...etc.
Etiquetes de comentaris:
Coques dolces,
Dolç
Suscribirse a:
Entradas (Atom)