05 mayo 2025

GELATINA DE TARONJA

Ingredients 6 unitats:
250 ml suc de taronja
250 ml aigua mineral
5 cullerades de sucre
2g agar-agar en pols
2 làmines de gelatina neutra
essència de taronja
Preparació:
1- Sucar les taronges  i afegir al suc unes gotes d'essència de taronja  
2- Dins 100 ml d'aigua mineral fresca posam en remull les dues làmines de gelatina tallades a quadrets i reservar.
3- Dins 50 ml d'aigua mineral dissoldre l'agar-agar i reservar. 
4- Als 100 ml d'aigua mineral que queden ho encalentim i hi dissolem el sucre. 
5- Hi afegim la gelatina reblanida i ho dissolem i hi afegim l'aigua d'estar en remull i seguim encalentint. 
6- Finalment hi afegim l'agar-agar i li donam un bull. 
7- Ho deixam refredar fins a la temperatura ambient. 
8- Ho mesclam amb el suc de taronja i remenam. 
9- Ho repartim dins 6 motlles de gelatina i ho deixam un grapat d'hores a la gelera  fins que qualla o solidifica. 
10- Servir fresquet. 

04 mayo 2025

GELAT MANDARINA LIGHT

Ingredients: 
250 ml llet desnatada (Asturiana 0% MG)
250 ml suc de mandarina
Essència de taronja
5 cullerades soperes de sucre
2 làmines de gelatina
Preparació:
1- Sucar les mandarines, mesurar i reservar, afegir-hi unes gotes d'essència de taronja.
2- Tallar les làmines de gelatina a trossets i posar en remull dins la meitat de la llet i reservar.  
3- A l'altra meitat de llet l'encalentim i hi dissolem el sucre. 
4- Afegim les làmines de gelatina reblanides i dissolem.
5- Afegim la resta de la llet i li dinam un bull.
6- Deixar refredar a temperatura ambient i mesclar amb el suc de taronja. 
7- Finalment  posar dins la gelera fins que sigui ben fresca. 
8- Al cap d'un parell d'hores o al dia següent en tenir la mescla ben fresca ja podem fer el gelat amb una màquina elèctrica de fer gelat.