Taller de Cuina
Curs 1995-96
IES Llorenç Garcies i Font (Artà)
CANAPÈS ROSATS
Ingredients: (per a sis persones):
· 6 llesques de pa de motlle
· 1 tassa de maionesa
· 2 cullerades de catsup
· 1 cullerada de mostassa
· 6 palets de cranc
· olives per decorar
Preparació:
Barrejar la maionesa amb el catsup i la mostassa.
Tallar-hi els palets de cranc i esbocinar-ho; perquè quedin desfets.
Afegir-hi la maionesa.
Col·locar una cullerada d’aquest preparat damunt el pa i decorar-ho amb una oliva.
BOMBONS FONDANT
Ingredients: (per a quatre persones):
· 400 g. de xocolata sense llet
· 50 g. d’avellanes.
Preparació:
Fondre la xocolata al microones.
Posar un poc de la xocolata fosa dins de cada motlle.
Pelar les avellanes i posar-ne una dins de cada recipient i afegir-hi la resta de la xocolata.
Per desmotllar-los, posar-los damunt un drap banyat amb aigua molt calenta i escorregut. Deixar-los-hi durant uns segons i, després, girar-lo.
MOZZARELLA A LA MOSTASSA
Ingredients:
· Formatge Mozzarella tallat d’un centímetre, mes o menys, de gruixat (tants de bocins com canapès vulguem fer).
· Fulletes de menta (per decorar)
· Mostassa
· Anxoves de llauna
· Tomàtigues
· Torrades
Preparació:
Tallar la mozzarella a trossets, fer un foradet a cada tros i posar-hi mitja culleradeta de mostassa.
Enrodillar les anxoves, tallar la tomàtiga a trossets i col·locar-ho tot sobre la mozzarella.
Decorar amb la menta i posar-ho tot damunt cada torrada.
TARONGES FARCIDES
Ingredients: (per a quatre persones):
· 4 taronges grosses
· 9 cullerades de llet condensada
· 250 g. de nata muntada
· 8 cireres en almívar
· 1 llimona
Preparació:
Es talla el terç superior de les taronges i es buiden amb ajuda d’un ganivet. Es talla a trossets petits la polpa de la taronja i es guarda.
En un bol gros, s’hi barreja la llet condensada amb el suc de la llimona. les cireres en almívar fetes trossets i la polpa de les taronges.
S’omplen les taronges amb aquesta preparació i s'acaben d’omplir amb la nata muntada
ENSALADA DE PATATES
Ingredients: (per a quatre persones)
· 4 patates
· 1 Llauna de pinya en almívar
· 1 tallada (250-300 g. aprox.) de pernil dolç per tallar a quadradets
· Salsa rosa (maionesa, catsup, suc de taronja)
Preparació:
S’han de coure les patates al microones (s’hi fa un tall en creu damunt i es posen al rnicroones a la màxima potència durant cinc minuts)
Quan són cuites, s’espera que refredin, es pelen i es tallen a bocins.
Es talla la pinya i el pernil dolç, s’afegeixen a les patates i es condimenta amb la salsa rosa.