06 enero 2021

DINAR DE REIS MÀGICS

Ensaladilla
Llomillo de porc, patata i pebres padron fregits
Flam
"Chococino" i "Panetone"

ENSALADILLA

Ingredients:

Per l'amanida
700g patates a quadrets bullides
300g pastanagó a quadrets bullit
300g mongetes tendres a quadrets bullides
30g taperes envinagrades
30g pebre vermell torrat
350g tonyina en conserva amb oli oliva
1 pot mahonesa gros
Per decorar
ous guatllera bullits
tires de pebre vermell torrat
olives farcides

03 enero 2021

LLOMILLO DE PORC NEGRE AMB PRUNES I TARONJA

Ingredients:
1llomillo de porc negre
100g prunes seques
50g Foie d'Ànec
1 tomatiga ramellet
1/2 ceba blanca
1/2 pastanagó
6 brots de farigola (tomillo)
suc de 2 taronges
1/2 porro
sal
pebre bo
oli d'oliva
Preparació:
1.- Dins una greixonera posam la tomatiga, la ceba, el porro i el pastanagó tot tallat a trossos grossos i els brots de farigola. 
2.- Del llomillo feim vuit bistecs i les aplenam 
3.- Untam de sal i pebre bó els bistecs del llomillo.
4.- Dins una paella posam oli d'oliva i en ser calent hi dauram els vuit bistecs de  carn. 
5.- Posam els bistecs dins la greixonera juntament amb l'oli de sofregir. Afegim el suc de taronja  
6.- Hi afegim les prunes i el foie a trossets.
7.- Tapam la greixonera amb paper d'alumini i s'enforna a 180°C durant 1 h o 1'5 h fins q la carn queda tendre.
8.- Passam la salsa pel xino i després la feim reduir bullint al foc i la feim espessir si cal afegim espessant. 
9.- Servim amb patates fregides  tallades a rodanxes I xampinyons sofregits. 

01 enero 2021

DINAR DE CAP D'ANY

Consomé de pollastre amb coses

Amanida

Indiot farcit amb prunes i foie d'ànec

Tiramisu

CUIXES D'INDIOT FARCIDES AMB PRUNES I FOIE D'ÀNEC

Ingredients:
4 cuixes d'indiot sense os ni pell
100g prunes seques
50g Foie d'Ànec
1 tomatiga ramellet
1/2 ceba blanca
1/2 pastanagó
6 brots de farigola (tomillo)
100 ml brou de pollastre
1/2 porro
sal
pebre bo
oli d'oliva
fil de cotó per fermar
Preparació:
1.- Dins una greixonera posam la tomatiga, la ceba, el porro i el pastanagó tot tallat a trossos grossos i els brots de farigola. 
2.- Untam de sal i pebre bó els filets fets amb les cuixes i els farcim cada un amb dues o tres prunes i dos bocinets de foie, les enrodillam i fermam amb el fil de cotó.
3.- Dins una paella posam oli d'oliva i en ser calent hi dauram els quatre bolics de  carn. 
4.- Posam els bolics dins la greixonera juntament amb l'oli de sofregir. Afegim el brou de pollastre. 
5.- Tapam la greixonera amb paper d'alumini i s'enforna a 180°C durant 1 h o 1'5 h fins q la carn queda tendre.
6.- Passam la salsa pel xino i després la feim reduir bullint al foc i la feim espessir si cal afegim espessant. 
7.- Servim amb patates tallades a rodanxes. 

SOPAR NIT DE CAP D'ANY

Pop a la Gallega
Gules i Llagostins al All
Amanida de Brots Verds, Gerds, Nous i Formatge Maonès
Taula de formatges i fiambres
Gelat de Mandarina
Rem i Cava