14 abril 2010

PUDDING D'ENSAÏMADA


Ingredients:

1 litre de llet
8 vermells d'ou
1 ou
8 cullerades soperes de sucre
1/2 branca de canyella
1 peladura de llimona ben prima
1 ensaïmada petita seca o bescuita

Preparació:

1.- Encalentim la llet , el sucre,  la clovella de llimona i la branca de canyella, fina que arranca el bull i agafa el gust de canyella i llimona. Batem els ous i els afegim sense deixar de remanar a la llet. 
2.- Separam un poc de mescla per posar-hi en remull l'ensaïmada durant uns 30 min fins que se rebleneix. 
3.- Posam el caramel líquid en el fons del motllo i omplim el motllo rectangular de pudding i amb la mescla i l'ensaïmada reblanida.
4.- Ho posam al forn a bany maria durant 60-75 minuts a 165-180º C. fins que veim que en ficar un escuradents de plàstic surt net. La mescla esta quallat.
5.- En ser cuit ho treim del forn i del bany maria i ho deixam refredar bé abans de posar a la gelera

TRUITA BLANCA


















Ingredients:

18 blancs d'ou
1 manat cebe tendre o grells
1 brot d'herbassana
2 brots de moraduix
4 brots de farigola
4 brots de julivart
1 fulla d'alfabreguera
1 coli-flor bullida
oli d'oliva
sal
pebre bo blanc

GREIXONERA DE BROSSAT (Pascua 2010)




Ingredients:

500g brossat
200g sucre
6 ous
canyella en pols
clovella llimona ratllada
100 ml llet



Preparació:

PURÉ DE PATATA AMB LLOMILLO O LLOM

06 abril 2010

COQUES DE PATATA

















Ingredients:
6 ous
1 kg farina força
25 g fècula de patata
200 g saïm
300 g sucre
75 ml de llet
75 ml d'aigua
100 g patata bullida capolada
120g llevadura de pa

Preparació:

http://receptescuinases3antonies.blogspot.com/2009/04/crespells-dinca.html

Hem agafat 150g de pasta per fer cada coca i n'han sortit 14.

FRIT DE RONYONS I FETGE - Pasqua 2010

















Ingredients:

500g ronyons de mè
500g fetge de porc
6 carxofes
1 kg de patates
1 pebre vermell gros
12 cebes tendres o grells
3 porros
2 cebes
mig manat de fonoll tendre
200 g pèssols
alls
fulles de llorer
sal
pebre bó
oli d'oliva
pebre bord dolç
pebre bord coent
2 pebres coents

Preparació:

https://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2011/04/frit-de-me-2011.html

https://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2009/04/frit-de-me.html
.

CRESPELLS D'INCA AMB PATATA - Pascua 2010

















Ingredients:

Recepta Padrina Francisca de Ca'n Punta:
12 ous
2 kg farina
400 g saïm
600 g sucre
1 tasso de llet o aigua
200 g patata
llevadura

Recepta Personalitzada (14 crespells):
12 ous
2 kg farina força
400 g saïm
600 g sucre
200 ml de llet o aigua
200 g patata bullida capolada
240g llevadura de pa


Preparació:

http://receptescuinases3antonies.blogspot.com/2009/04/crespells-dinca.html

Hem agafat 300g de pasta per fer cada crespell i n'han sortit 14.
.

03 abril 2010

ROBIOLS (Pascua 2010)












Robiols de sa Mami















Robiols fets per mi


Ingredients:

1.- Pasta

Versió original foto:
1 kg farina fluixa
1 tassa de llet
1 tassa d'oli d'oliva
1 tassa suc taronja natural
275 g saïm
5 cullerades soperes de sucre
5 vermells d'ou

Versió 1:
50g d'oli d'oliva
75g d'aigua mineral
250g saïm
250g sucre
la farina fluixa que se begui.

Versió 2:
125g d'oli d'oliva
225g d'aigua mineral
400g saïm
300g sucre
la farina fluixa que se begui.

Versió 3:
300g saïm
300g sucre
3 vermells d'ou
la farina fluixa que se begui.

Versió 4:
325g saïm
325g sucre
4 vermells d'ou
1 tasso taronjada natural
la farina fluixa que se begui.

Versió personalitzada:
1 kg farina fluixa
200 ml de llet
200 ml d'oli d'oliva
100 ml suc taronja natural
275 g saïm
5 cullerades soperes de sucre
5 vermells d'ou

2.- Farçit de Brossat:

Versió original foto:
500 g brossat
250g sucre
3 vermells d'ou
ratlladura de clovella de llimona al gust
canyella en pols al gust

3.- Farçit de Crema

A casa sempre hem fet servir flam "Potax" o  flam "Chino" tal com diuen les instruccions però amb la meitat de llet.

4.- Farçit de Confitura

A casa sempre hem fet servir Confitura de codonya o "membrillo" perquè és més espessa i va millor per evitar que vessin.


Preparació:

https://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2009/07/robiols.html

02 abril 2010

ESTRELLES O CRESPELLS - Pascua 2010

Recepta tia melis feta per sa Mami 






Recepta tia melis feta per mi



Aquest any he fet estrelles (crespells) i ens han sortit boníssimessssssss...!!! he provat la recepta de la tia Melis (que nomia Maria Llabrés i era de Llubí,  no era tia meva sino una amiga de la meva padrina Antònia i que havia fet feina durant molts d'anys a la casa de Ca'n Melis que està a una cantonada de l'Avinguda Gran Via d'Inca i li va quedar aquest nom).

Així mateix vos deix la recepta de les que feia la meva mare "sa Mami" nom que li va quedar quan se va posar malalta,  de forma inconscient vaig deixar de dir-li "mama" per dir-li "mami" expresió més carinyosa, sobre tot quan m'acomiadava d'ella per anar a la feina o a allà on fos... i li feia un parell de besades i d'abraçades.  

Ingredients:

versió tia Melis original:
1/2 tassa de suc de taronja natural
1 tassa d'oli d'oliva
1 tassa de saïm de porc fus
1 tassa ben plena de sucre
2 vermells d'ou
la farina fluixa que se begui

versió tia Melis personalitzada:
60 ml  suc de taronja natural
la pell d'1 taronja ratllada (sense blanc)
125 ml d'oli d'oliva
125 ml de saïm de porc fus
150 g de sucre
1 vermells d'ou
650g farina fluixa

Amb aquesta recepta hem fet 26 cors i 16 estrelles

versió de sa Mami:
400g saïm
400g sucre
1 tassa d'oli d'oliva
1 tassa de suc taronja natural
1 tassa d'aigua mineral
1 pell llimona ratllada
la farina fluixa que se begui

Preparació:

http://receptescuinases3antonies.blogspot.com/2009/07/crespells-o-estrelles.html

PANADES - Pascua 2010


















Ingredients:
1 kg farina fluixa (reposteria)
250 ml aigua mineral
250 ml oli d'oliva
100 ml saïm de porc fus

Aquest any he fet un nou experiment i amb aquesta combinació de ingredients aquest any ens han sortit perfectes cruixents i amb mostures (sensació de "polvorón" i/o "hojaldre" deguda al saïm o al greix de la pasta) tal com a mi m'agraden i dic que "ens han sortit"  perquè la meva amiga Boliviana na Candy i la seva filleta Karen  n'han volgut aprendre i francament n'han aprés ràpidament i la forma els ha sortit molt bé per ser el primer cop, no se distingueixen de les fetes meves,  no ho trobau?  millor que algunes dones mallorquines...ejejej

Preparació:

https://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2009/04/panades-de-carn.html

1.- Hem fet 12 panades de 100g + 25g tapadora i 2 panadetes de 30g + 10g tapadora
2.- Les hem cuit durant uns 45-60 min a 165ºC sobre les llaunes del forn
3.- Han cuit durant uns 30 min sols amb la part d'abaix del forn i el ventilador i la resta del temps amb la part d'abaix i la part d'adalt amb el ventilador