02 agosto 2025

PATATES FREGIDES TREMPADES (trempades després de fregir)

Ingredients:
Patates km 0
Pebre bord dolç
Pebre bord coent
Sal
Moraduix 
Alls
Llorer
Oli d'oliva abundant per fregir

Preparació:
1- Pelar i rentar les patates.
2- Tallar les patates a tires molt primes en forma de palla
3- Posar en remull en aigua i glaçons de gel per eliminar el midó i fer que després surtin més cruixents. 
4- Escorrer les patates i eixugar dins un pedaç de fil. 
5- Fregir les patates, amb 2 o 3 alls i 1 fulla de llorer i després escorre en un plat sobre paper de cuina.
6-Dins un bol de vidre petit preparam una mescla amb sal, pebre bord dolç i coenti moraduix i remenam bé amb una cullera. 
7-Espolsam la mescla sobre les patates i ja es podem menjar 
8- Surten cruixents i boníssimes, molt gustoses...!!!

GELATINA PER A MOIXOS


Ingredients:
250 g carn picada de porc i vedella
100 g mongetes verdes
1 litre aigua mineral 
farigola seca en pols
20 g o 2 sobres de gelatina neutre en pols 

Preparació:
1- Posam a encalentir 750 ml de l'aigua mineral i en bullir hi tiram la carn picada i bullim uns 5 minuts 
2- Afegim les mongetes verdes tallades molt petit i deixam coure 5 minuts més. 
3- Afegim una culleredeta de farigola
4- En ser cuit ho colam per separar la carn i verdura del brou. 
5- La carn i verdura la posam dins una carmanyola de vidre Pirex i reservam
6- El brou el posam dins un perol i reservam
7- Dins una tassa posam 250 ml de l'aigua mineral I hi dissolem la gelatina. 
8- Posam al foc el perol ambvel brou i el feim bullir i apagam el foc. 
9- Dins el brou hi tiram la gelatina dissolta i remenan i ho feim tornar bullir. 
10- Retiram del foc I ho posam dins la carmanyola i deixam refredar . 
11- En ser fred ho posam dins la gelera entre 2 i 4 hores.
12- En estar quallada podràs donar al moixet com a màxim  10 g/dia d'aquests gelatina. 

01 agosto 2025

PATATES AIR-FRYER TREMPADES (trempades abans de fregir)

Patata Monalisa amb moraduix
Patata Red Pontiac amb farigola

Ingredients:
Patates Monalisa o Red Pontiac
Pebre bord dolç
Pebre bord coent
Sal
Moraduix i/o Farigola
Oli d'oliva

Preparació:
1- Pelar i rentar les patates.
2- Tallar les patates a tires molt primes en forma de palla
3- Posar en remull en aigua per eliminar el midó.
4- Escorrer les patates i eixugar dins un pedaç de fil. 
5-Dins un ribell posam les patates i les trempam al gust amb sal, pebre bord dolç i coent, farigola i/o moraduix i un raig d'oliva d'oliva i remenam bé amb una cullera. 
6- Mentrestant les deixam degotar  dins un colador per eliminar l'excés d'aigua i d'oli.
7- Posar a encalentir l'Air-Fryer 5 min a 200°C
8- Posam les patates dins un recipient de silicona i posam dins l'Air-Fryer 9 min a 200°C. 
9- En estar les remenam i giram i les tornam posar a l'Air-Fryer 9 min més a 200°C. 
10- En estar llestes, les deixam refredar un poc I ja es poden menjar. 
Surten cruixents (les Red Pontiac han sortit més cruixents que les Monalisa) i boníssimes molt gustoses...!!!

18 julio 2025

GALLETETES DE TONYINA PER A MOIXETS


Ingredients:
1 llauna de tonyina en oli d'oliva
1 ou gros
2 cullerades de farina fluixa de blat
brots d'alfabaguera fresca
Preparació:
1- Capolar la tonyina amb l'alfabaguera amb una batedora de braç. 
2- Afegir l'ou i batre . 
3- Afegir la farina i remenar amb una cullera. 
4- Posar dins una màniga o bossa de plàstic i tallar-li un forat petito. 
5-Sobre una llauna amb paper de forn hi feim bolletes petites de menys d'1 cm. 
6- Ho enfornam a 180°C amb el forn calent i durant uns 10 minuts. 
7- Deixar refredar sobre una reixeta i després guardar dins un pot hermètic. 


17 julio 2025

GELAT de MANDARINA LIGHT

Ingredients:
300 ml llet desnatada Asturiana 0,0
200 ml suc de mandarina (5 o 6 mandarines)
1 clovella de mandarina ratllada
Stevia
Màquina elèctrica  de fer gelat
Preparació:
1- Rentar i sucar les mandarines  
2- Posar la llet  en un recipient per microones i encalentir 1 minut i afegir la stevia al gust.
3- Deixar refredar la llet i mesclar amb el suc de mandarina,  després posar a la gelera fins que sigui ben fresc. 
4- Finalment fer el gelat amb una màquina elèctrica de fer gelat. 

GELAT de MENTA LIGHT

Ingredients:
500 ml llet desnatada Asturiana 0,0
Brots de menta fresca
Stevia
Màquina elèctrica  de fer gelat
Preparació:
1- Rentar els brots de menta fresca , posar en un recipient per microones juntament amb la llet. 
2- Encalentir al microones 4 minuts i remenar , encalentir  4 o 5 minuts més i repetir finscaconseguir fer bullir la llet  per poder infusionar la menta. 
3- Colar la llet i afegir stevia al gust. Deixar refredar i després posar a la gelera fins que sigui ben fresc. 
4- Finalment fer el gelat amb una màquina elèctrica de fer gelat. 

14 julio 2025

ASSECAR HERBES AROMÀTIQUES ( Moraduix)


Ingredients:
Herbes aromàtiques acabades de collir 
Forn amb aire
Preparació:
1- Collir les herbes aromàtiques el mateix dia que s'han d'assecar i que siguin sanes. 
2- Rentar les herbes amb aigua ben fresca (si cal posar gel), fer una primera rentada  i  després deixar uns minuts en remull dins un recipient per rentar verdura amb unes gotes de Amukina o lleixivet (lejia). 
3- Treure la reixeta amb les herbes i tirar l'aigua, i centrifugar dos o tres pics per  escórrer l'aigua molt bé. 
4- Sobre una llauna de forn posar un paper de forn i anam col•locant els brots de les herbes (no mesclar herbes diferents). 
5- Amb el forn calent a 65°C ho enfornam i ho deixam un parell d'hores fins que veim que canvia de color i s'ha assecat. 
6- Ho deixam dins el forn apagat fins que refreda. 
7- Una vegada fred sobre un paper de forn anam llevant i separant les fulles del tronquet. 
8- Omplim potets i tapam bé per conservar i utilitzar per cuinar. 

22 junio 2025

GALLETES DE VIDRE (2a Versió)

Ingredients:
250 g mantequilla sense sal
1 ou i 1 vermell d'ou
500 g farina fluixa
100 g de sucre glacé
1 cullerada postres de sucre de vainilla
1 culleredeta cafè d'essència de llimona
colorants alimentaris, groc, cyan i magenta
Preparació:
1- Fonem la mantequilla 1 minut al microones
2- Dins un ribell posam els ous i batem amb batedora elèctrica de varilles.
3- Afegim la mantequilla fusa i batem
4- Afegim el sucre en pols i batem.
5- Afegim el sucrecde vainilla i l'essència de llimona i batem.
6- Afegim la farina i pastat amb la batedora elèctrica.
7- Pastam a mà i posam dins film de plàstic i deixam uns 30 minuts a la gelera. 
8- Aplanam la pasta amb un rodillo sobre un marbre untat d'oli i posam el rodillo sobre dos bastons d'un cm per fer gruix uniforme. 
9- Feim firmes de cor i estrella amb un forat en mig. 
10- Posam el caramels dins el forat amb  un poc de colorant alimentari. 
11- Enfornam amb el forn calent a 150°C durant uns 20 minuts totals. 
12- A meitat del temps,  als 10 minuts quanbel caramel està fus ,  treim del forn  i amb un escuradents de fusta remanam el caramel per mesclar bé el color. 
13- En estar cuites es deixen refredar sobre una reixeta i finalment es piden empaquetar amb bosses de paper de cel•lofana.






BISTEC ARREBOSSAT AMB TUMBET I XAMPINYONS AMB PERNIL

Ingredients:
Bistecs
250 g filets de llomillo de vedella
pa ratllat
2 o 3 ous batuts
sal
pebre bo
Xampinyons amb pernil salat
400 g xampinyons
100 g daus de pernil salat 
sal 
pebre bo
alls tallat petits
llorer
oli d'oliva
Tumbet 
3 patates grosses 
2 pebres vermells
1 albergínia grossa
sal
oli d'oliva
alls
llorer

GALLETES COCO I XOCOLATA VEGANES, SENSE SUCRE I SENSE GLUTEN


Ingredients:
125 g coco ratllat
150 g fruits secs banyats de xocolata
1/2 tassa oli Koipe postres
1/3 tassa aigua mineral
ratlladura taronja
1g sal
2,5 g bicarbonat sòdic
7, 5 ml vinagre d'arròs
10 g stevia
2 plàtans
200 g xocolata negre Nestlé 52% Cacau
fideus xocolata
Preparació:
1-Amb una picadora elèctrica hi picam el fruit secs. 
2- Hi afegim el coco, l'oli, la stevia, la sal i picam
3- Afegim el bicarbonat sòdic i el vinagre d'arròs i tornar picar. 
4- Afegir els plàtans esclafats i l'aigua mineral i tornam picar. 
5- Amb les mans banyades d'aigua feim bolles de uns 15 g i les aplanam sobre una llauna amb paper de forn separades uns centímetres. 
6- Enfornam ambvel forn calent a 180°C durant uns 15 minuts vigilant cada poc temps. 
7- Fonem ennun bol el xocolata (en dos pics) al microones 1 minut  a 750w i batre fins que s'acaba de fondre. 
8- Banyar cada galleta fins a la meitat Ii adornar amb coco picat, ratlladura taronja i fideus xocolata.
9- Si cal,  posar una estona a la gelera fins que solidifica la xocolata. 
10- Empaquetar en bosses de cel•lofana.