Les receptes de cuina de "Ses Tres Antònies"
Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
19 abril 2025
APERITIU DE CARXOFES MORADES
FRIT MARINER - PASQUA 2025
18 abril 2025
TARTA DE BROSSAT I IOGUR - PASQUA 2025
PANADES INTEGRALS DE "PAVO" PASQUA 2025
15 abril 2025
XOCOLATINES AMB FRUITA CONFITADA AMB XOCOLATA BLANCA O NEGRE
Ingredients:
Fruita confitada: carabassa vermella, blanca i verda, pinya tropical, pera, taronja, pruna, cireres, albercoc...
Xocolata blanca fondant
Xocolata negre 70% cacau , sense gluten
GALETES AMB AMETLLES O AVELLANES O NOUS O ANACARDS
Ingredients:
Per 10 galetes de 65 g
165 g de farina fluixa
115 g de sucre
125 g de mantega a temperatura ambient
1 ou
1 culleradeta extracte de vainilla
1 culleradeta de llevadura química
1 pessic sal
180 g ametlles picades o avellanes picades o nous picades o anacards picats (picat a mà dins una bossa de plàstic amb un corró, sense picadora elèctrica perquè no quedi massa capolat i es notin els trossets en mossegar la galeta)
20 g ametlles senceres o avellanes sencers o nous senceres o anacards sencers (per decorar)

Procediment:
1. Bat l'ou.
2. Barreja en un recipient la mantega, el sucre, l'extracte de vainilla i l'ou.
3. En un altre recipient barreja la farina, la llevadura química i la sal.
4. Uneix les dues barreges fins a obtenir una massa suau i homogènia.
5.Afegeix els trossets d'ametlla o d'avellana o de nous o d'anacards i mescla bé.
6. Guarda la barreja en una bossa plàstica i col·loca-la a la gelera per 15 minuts.
7. Preescalfeu el forn a 180 ºC
8. Treu la barreja de la gelera
9. Utilitza una cullerada per separar la massa. Forma bolletes de massa i les aplanes. També pots extendre la massa i tallar-la amb motlles.
10. Col·loca en una safata untada de mantega o amb paper de forn. Deixa un espai d'un centímetre entre cada galeta.
11. Decora amb les ametlles senceres o avellanes sencers o nous senceres o anacards sencers
12. Enforna uns 10-20 minuts. A la part d'abaix i després a la part de d'alt del forn.
13. Deixa-les refredar sobre una reixeta.