25 abril 2020

PASTANAGA I PASTANAGÓ AMB CEBA




Ingredients:
6 pastanagues (morades)
6 pastanagons (taronja)
2 cebes
sal
pebre bo, 
oli d'oliva, 
alls
llorer

MENJARS AMB CISTELLA DE VERDURES EN CONFINAMENT

Un dinar d'un dissabte de confinament amb les fruites i verdures servides a domicili des de Sencelles per S'Hortet de na Maria. 
Hi ha per fer moltes coses:
- Suc de taronja o llimona (beguda)
- Tarta de poma (postres)
- Peres al vi, (postres)
- Bajocada bullida i trempada amb un ou bullit (sopar)
- Carxofes bullides amb llimona (companatge)
- Pastanaga i Pastanagó amb ceba (companatge) 
- Amanides amb lletugues  i tomàtiga (amanida) 
- Cous-cous amv tomàtiga i cogombre
(amanida)
- Verdura torrada (carxofes, carabassó, alberginiai, pebre vermell) amb lonxes criuxents de  pernil salat al forn (sopar)
...etc
Avui he decidit fer pollastre rostit humit (amb llimona, pastanagó, ceba i tomàtiga ) acompanyat de xips palla de mango i pastanegó i pastanaga amb ceba...ben  bo ..!!

XIPS PALLA DE MANGO

En confinament, cal aprofitar tot el menjar...!!! D'aquest mango que rossegava per dins la gelera havia de fer alguna cosa...Chutney, Confitura, Mango en almívar, Mango confitat...però no tenia ganes de fer massa feina...!! Així que l'he pelat i tallat a tires "en juliana" i posat a degotar i desprès dins pedaç per eliminar l'excés  d'humitat...i a la fregidora...ha estat ben bo...encara que no gaire cruixent...!!!

12 abril 2020

FRIT MARINER PASQUA CONFINAMENT

Ingredients:
Aquest any no hi ha frit de mè amb productes frescs, l'he fet del que tenc congelat ( en lloc "fondo de armario", fondo de congelador i rebost)
Sempre tenc alguna verdura o marisc comprat fresc en el seu moment i que he congelat jo per fer algun sofrit o paella, o el que sigui per "un dia de fluix" que deia ma mare). 
3 anelles grans de calamar congelat
4 llagostins pelats congelats
100 g gamba pelada congelada
12 mejillons congelats
12 almejas congelades
12 berberechos congelats
1 ceba petita
1 manat de grells
1 pot petit de pebre vermell torrat
1 pot petit de carxofes en conserva
75 g favetes tendres congelades
75 g pèssols congelats
2 alls capolats
4 alls sencers
4 fulles llorer
2 cullerades de fonoll tendre picat congelat
6 tijes de fonoll tendres ( manadet fermat per treure al final)
8 patates mitjanes
prebe coents sencer
sal
pebre bo
pebre bord dolç i coent
oli d'oliva


10 abril 2020

FLAM DE FORMATGE DE CONFINAMENT

Ingredients:
700 ml nata 35%MG
250 g formatge Ricotta
250 g formatge Mascarpone
12 cullerades sucre
9 ous sencers
aroma vainilla
Preparació:
1.-Mesclar i batre els ingredients
2.- Coure al forn a bany maria a 165-180°C durant aprox 1h
3.- Deixar refredar i posar a la gelera
4.- Servir acompanyat de fruits vermells o melmelada de fruits vermells (fraules, gerds, mores, nabius...etc) (fresas,frambuesas, moras, arándanos...etc.)

09 abril 2020

PANADES PASQUA DE CONFINAMENT


Ingredients Pasta 86g+22g:
500 g farina fluixa
150 ml aigua mineral tèbia
100 ml oli d'oliva
50 ml saïm fus
Ingredients Farcits (4 panades carn i 3 panades  carn+pèssols):
1 kg llomillo de porc
400g llomillos de pollastre
sal 
pebre bo
sobrassada
botifarró
bacó
200g pèssols congelats
1 porro
1 grell

PAELLA DE CONFINAMENT


Ingredients:
2 tasses petites d'arròs(100g)
600 ml aigua mineral
200g llomillos de pollastre
75 g gamba pelada congelada
50 g sofrit ceba i tomàtiga 
50 g pèssols congelats
50 g favetes tendres congelades
1 llauna petita pebres torrats
sal
pebre bo
oli
safrà
llimona