Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
17 mayo 2015
ALL I OLI
Ingredients:
3 alls
sal
100 ml oli d'oliva
Preparació:
Pelar els alls, llevar el capoll i el grell del mig -si enté perquè no siguin novells-.
Posar els alls tallats en quatre bocins dins un morter amb un poc de sal perquè en picar-los no botin.
Picar amb sa massa de fusta molt ben picats fins que fassin con una espècie de pasteta.
En aquest moment afegim oli en un raig prim remanant tot el temps en moviments circulars amb la massa de fusta sempre en el mateix sentit (no sé si influeix o no agafar el sentit de rotació a favor de Coriolis o en contra...!!!jejejeje Coriolis força ficticia que depen del punt de referència de l'observador que se mou sobre un sistema que gira. No influeix és imperceptible inclús en els lavabos, sols afecta a gran escala), sense deixar de remanar en cap moment. Has de sentir giscar la salsa.
Afegir oli fins que se forma una bona quantitat de salsa que té textura de pomada.
Rectifica de sal i ja està llesta.
Feta així és bastant potent i picant amb poca basta per assaborir-la.
Etiquetes de comentaris:
All,
Oli d'oliva,
Salsa
DORADA A LA SAL
1 Dorada de ració
500 g de sal gruixada
1 ou
alfabaguera en pols
clovella de llimona ratllada
aigua
julivert
trocs de fonoll
ceba blanca
Preparació:
Mentres preparem el peix anem preescalfant el forn a la màxima potència.
Rentam el peix, llevam sa butza i no l'escatam. Farcim la panxa del peix amb ceba blanca tallada a tires , branques de julivert i algun tronc de fonoll.
Col·loquem la sal en un bol gran amb 1 cullerada d'aigua, un ou i la ratlladura de la pell de llimona i l'alfabaguera. Ho remenam tot bé fins a que estigui enganxós.
En una palangana de forn col·loquem una capa gruixuda d'uns 2/3 de la mescla de sal. A sobre d'aquest llit col·locam el peix. Ho cobrim amb la resta de sal de manera que ens quedi per damunt una capa de 1,5 cm de gruix. La premem bé per ajustar-la al peix.
El posem al forn preescalfat durant 15 o 20 min.
Una vegada cuit el retirem del forn, agafem un ganivet afilat i el clavem travessant la capa de sal al centre del peix. Amb cura ens acostem el full del ganivet als llavis i, si està calent, el peix està cuit. Ho deixem reposar uns minuts
AMANIDA DE COGOMBRE I PEBRE VERMELL
Ingredients:
Un cogombre
Un pebre vermell torrat
Una llauna petita d'olives farcides d'anxova
Oli d'oliva
Sal
Suc de llimona
Preparació:
Pelam el cogombre i el tallam per la part llarga a tires, que després tallarem més petites de devers 4 cm. Pelam i tallam a tires el pebre vermell torrat. Dins un bol posam els bocins de cogombre, les tires de pebre vermell i les olives farcides, ho trempam tot amb oli d'oliva, sal i suc de llimona.
Etiquetes de comentaris:
Amanides,
Cogombre,
Pebre vermell
03 mayo 2015
PASTÍS DE CARN AMB OLIVES, PEBRE VERMELL I POLLASTRE
Etiquetes de comentaris:
Carn,
Carn Capolada,
Fiambres,
Pastís de carn,
Pollastre,
Porc,
Vedella
01 mayo 2015
PASTÍS TAPAT D'ESPINACS I PASTA FILO (Estil Jamie Oliver)
Etiquetes de comentaris:
Espinacs,
Formatge,
Pasta Brick,
Pasta Filo,
Pastís verdura
Suscribirse a:
Entradas (Atom)