18 julio 2025

GALLETETES DE TONYINA PER A MOIXETS


Ingredients:
1 llauna de tonyina en oli d'oliva
1 ou gros
2 cullerades de farina fluixa de blat
brots d'alfabaguera fresca
Preparació:
1- Capolar la tonyina amb l'alfabaguera amb una batedora de braç. 
2- Afegir l'ou i batre . 
3- Afegir la farina i remenar amb una cullera. 
4- Posar dins una màniga o bossa de plàstic i tallar-li un forat petito. 
5-Sobre una llauna amb paper de forn hi feim bolletes petites de menys d'1 cm. 
6- Ho enfornam a 180°C amb el forn calent i durant uns 10 minuts. 
7- Deixar refredar sobre una reixeta i després guardar dins un pot hermètic. 


17 julio 2025

GELAT de MANDARINA LIGHT

Ingredients:
300 ml llet desnatada Asturiana 0,0
200 ml suc de mandarina (5 o 6 mandarines)
1 clovella de mandarina ratllada
Stevia
Màquina elèctrica  de fer gelat
Preparació:
1- Rentar i sucar les mandarines  
2- Posar la llet  en un recipient per microones i encalentir 1 minut i afegir la stevia al gust.
3- Deixar refredar la llet i mesclar amb el suc de mandarina,  després posar a la gelera fins que sigui ben fresc. 
4- Finalment fer el gelat amb una màquina elèctrica de fer gelat. 

GELAT de MENTA LIGHT

Ingredients:
500 ml llet desnatada Asturiana 0,0
Brots de menta fresca
Stevia
Màquina elèctrica  de fer gelat
Preparació:
1- Rentar els brots de menta fresca , posar en un recipient per microones juntament amb la llet. 
2- Encalentir al microones 4 minuts i remenar , encalentir  4 o 5 minuts més i repetir finscaconseguir fer bullir la llet  per poder infusionar la menta. 
3- Colar la llet i afegir stevia al gust. Deixar refredar i després posar a la gelera fins que sigui ben fresc. 
4- Finalment fer el gelat amb una màquina elèctrica de fer gelat. 

14 julio 2025

ASSECAR HERBES AROMÀTIQUES ( Moraduix)


Ingredients:
Herbes aromàtiques acabades de collir 
Forn amb aire
Preparació:
1- Collir les herbes aromàtiques el mateix dia que s'han d'assecar i que siguin sanes. 
2- Rentar les herbes amb aigua ben fresca (si cal posar gel), fer una primera rentada  i  després deixar uns minuts en remull dins un recipient per rentar verdura amb unes gotes de Amukina o lleixivet (lejia). 
3- Treure la reixeta amb les herbes i tirar l'aigua, i centrifugar dos o tres pics per  escórrer l'aigua molt bé. 
4- Sobre una llauna de forn posar un paper de forn i anam col•locant els brots de les herbes (no mesclar herbes diferents). 
5- Amb el forn calent a 65°C ho enfornam i ho deixam un parell d'hores fins que veim que canvia de color i s'ha assecat. 
6- Ho deixam dins el forn apagat fins que refreda. 
7- Una vegada fred sobre un paper de forn anam llevant i separant les fulles del tronquet. 
8- Omplim potets i tapam bé per conservar i utilitzar per cuinar.