Aquí teniu una de les receptes Holandeses proposades a la meva Tutoria de 2nD per a les Jornades Culturals de l'IES Binissalem dedicades a l'estudi de diferents Països, celebrades els dies 7 i 8 d'abril de 2009.
Ingredients:
Pasta "Sable"
170g de farina fluixa
80 g de mantega (mantequilla)
60 g de sucre
1 cullerada de les de cafè de sucre de vainilla
1 ou
1 polsina de sal
Farçit
4-6 pomes Golden
2 cullerada de les de cafè de canyella en pols
2 cullerada de les de cafè de sucre de vainilla
50 g sucre moreno
40 g sucre
1/2 llimona
un grapat de prunes seques sense pinyol a trossets
uns 100 g de pa ratllat, ametlla capolada o avellana capolada
"Streussel"(Cruixent)
100 g mantega (mantequilla)
100 g sucre
100 g farina fluixa
Preparació
1.- Pesam i preparam els ingredients per fer la pasta "Sable"
2.- A la farina hi afegim la sal i el sucre de vainilla.
3.- Treim la mantega de la gelera i com que està freda la encalentim una mica al microones a potència 180 durant 1 min i desprès l'afluixam amb una forqueta.
4.- Dins un ribell mesclam la mantega amb el sucre i anam afegint la farina fins aconseguir una pasta arenosa.
5.- A continuació afegim l'ou i pastam una mica fins a obtenir una pasta compacta i fina, però no s'ha de pastar massa.
6.- Feim una bola i l'embolicam amb film de plàstic perquè no se sequi i la deixam reposar dins la gelera un mínim de 30 min. Se pot fer el dia abans i desar dins la gelera.
7.- Mentres tant pesam i preparam els ingredients per fer el "Streussel" o cruixent
8.-Treim la mantega de la gelera i com que està freda la encalentim una mica al microones a potència 180 durant 1 min i desprès l'afluixam amb una forqueta.
9.- Dins un ribell petit posam els tres ingredients i amb els dits pastam una mica fins tenir una pasta arenosa i ho posam una estona al congelador.
10.- Seguidament en un altre ribell ja podem preparar el farçit
11.- Pelam les pomes i les tallam a daus, hi posam el suc de la llimona perquè no s'oxidin i tornin negres, afegim les prunes, els sucres, la canyella i la vainilla i ho remanam bé.
12.- Ja podrem muntar el pastís, primer untam amb mantega un motllo desmuntable i després l'espolsam amb farina.
13.- Treim la pasta de la gelera i amb aquesta pasta se forra el motllo amb els dits.
14.- Una vegada forrat hi posarem el pa ratllat escampat a dins desprès la poma trempada que hem reservat i a sobre el "strussel" que treurem del congelador i agafarem la pasta entre els dits i el deixarem caure com si fos arena , ha de quedar com si fossin miques.
15.- Se posa al forn a la part de a baix a 180ºC durant 45 minuts.
16.- És ideal per menjar al dia següent i sobretot a l'hivern acompanyant el te o el cafè ja que és molt potent i calòrica.
Bon profit...!!!
Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
15 abril 2009
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Molt bons, kina gana
ResponderEliminarquina bona pintaa
ResponderEliminar