Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
23 agosto 2009
ARRÒS AMB GAMBES, BOLETS I SALSA DE PIQUILLO
Ingredients per a 1 persona:
70g d'arròs Basmati
100g de gamba pelada
50g de bolets(Fredolins)
5 pebres de piquillo frits o empotats
1 ceba petita
5 alls
3 fulles de llorer
oli d'oliva
sal
pebre bo
50ml Martini blanc
Preparació:
Arròs
1.- Bullim abundant aigua dins una olla on hi haurem possat un bon raig d'oli, dos alls estafaiats, una fulla de llorer rompuda en dos bossins i en començar a bullir sal al gust.
2.-En començar a bullir hi tirarem l'arròs i el deixarem bullir durant uns 10 minuts, desprès el colarem i el passarem per aigua freda i reservarem.
3.-A part dins una paella sofregirem amb un raig d'oli les gambes pelades, dos alls estafaiats i una fulla de llorer.
4.- En haver donat un parell de voltes hi afegirem els bolets i ho deixarem coure fins que els bolets redueixen. Rectificarem de sal, afegirem pebre bo capolat amb molinet.
5.- Finalment hi afegirem l'arròs que hem reservat, ho remenarem bé i ho deixarem sofregir una mica. S'ha de servir calent.
Salsa
1.- Capolarem els pebres (si són frits se pasaran per un colador per eliminar la pell)
2.- Sofregirem una ceba capolada i un all tallat petit fins que estiguin daurats.
3.- Hi afegirem els pebres de piquillo capolats, una fulla de llorer, sal i pebre bo al gust i si vols un pebre coent.
4.- Ho deixarem coure i afegirem el Martini blanc si vols ho pots substituir per brou de peix o aigua fins que la salsa redueixi i se podrà servir calenta per acompanyar l'arròs.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari