Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
05 noviembre 2009
CARAMELS DE MEL
Ingredients:
200g sucre
2 cullerades soperes d'aigua calenta
2 cullerades soperes de mel
De llimona
2 cullerades soperes de suc de llimona
clovella de llimona ratllada
Preparació:
1.- Dins una paella hi posam el sucre i l'aigua ho encalentim a foc normal fins que se fon el sucre. Ho deixam coure i remanam de tant en tant perquè no se cremi.
2.- Abans que el sucre comenci a prendre color hi afegim les cullerades de mel i remenam bé.
3.- Ho deixam coure fins el punt de caramel.
4.- El punt de caramel és quan tiram una gota de la mescala dins un tasso amb aigua fresca i fa bolletes de vidre, si fa bolletes ferregosses als dits encara necessita coure una mica més.
5.- Si cal perquè no agafi massa color potser convendrà baixar el foc i coure a foc més suau.
6.- Una vegada ho tenim llest ho posam dins una safata metàlica untada d'oli, ho deixam cristalitzar uns minuts, extreim la placa de caramel que s'haurà format d'uns 5 mm de gruix i la podrem trencar amb els dits fàcilment fent quadrets de caramel.
7.- Si volem també poden fer servir motlets d'alumini per bombons però recorda de untar-los amb una mica d'oli perquè siguin més fàcils de desmuntar.
8.- Una altra opció molt original és posar sucre a bastament dins una safata alta i amb el dit fer clotets on després hi anirem posant culleradetes de caramel, ho deixarem refredar uns minuts i acabarem d'arrebossar els caramels.
9.- Si vols que tenguin gust de llimona substitueix l'aigua per suc de llimona i quasi al final de la cocció afegeix clovella de llimona ratllada.
10.- Conservar en un lloc sec dins un pot hermètic.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari